Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Απίστευτη τραγωδία στο Αμπιτζάν

Τραγικός ο απολογισμός της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ακτή Ελεφαντοστού και το Μαλάουι, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 132 τραυματίσθηκαν, την ώρα που πλήθος ανθρώπων έμπαινε στο στάδιο Ουφουέτ-Μπουανί στο Αμπιτζάν για να παρακολουθήσει τη συνάντηση, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ακτής Ελεφαντοστού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 22 και οι τραυματίες εκατοντάδες. Την ώρα της συνάντησης, γύρω στις 17.00 (τοπική ώρα, 19.00 ώρα Ελλάδας), παρουσία του προέδρου της χώρας Λοράν Γκμπάγκμπο, το χωρητικότητας 35.000 θέσεων γήπεδο ήταν κατάμεστο.

Ωστόσο χιλιάδες φίλαθλοι των «ελεφάντων», βρίσκονταν ακόμη έξω από το γήπεδο. «Ήρθαν πάρα πολλοί φίλαθλοι και αυτοί που βρίσκονταν έξω, ήταν τη στιγμή εκείνη περισσότεροι απ' αυτούς που βρίσκονταν μέσα στο στάδιο. Ο κόσμος άρχισε να σπρώχνεται επειδή το ματς άρχιζε και αυτοί που είχαν μείνει έξω ήθελαν οπωσδήποτε να μπουν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ντεζιρέ Τάγκρο.

Σύμφωνα με ιατρική πηγή, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα όταν πολλοί φίλαθλοι προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο για να μπουν στο στάδιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να καταρρεύσει ένα μέρος του τοίχου.


πηγη:sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: