Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Γαλλία: Έλληνες φοιτητές αποδοκίμασαν Μπακογιάννη και Πρετεντέρη

Παρέμβαση-αποδοκιμασία κατά της παρουσίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη και του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη σε φόρουμ της γαλλικής Liberation με θέμα «Η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία» έκαναν Έλληνες φοιτητές στη Γαλλία.

Η κα Μπακογιάννη και ο κ. Πρετεντέρης είχαν ήδη ξεκινήσει να απαντούν στις ερωτήσεις του συντονιστή της συζήτησης, ο οποίος μάλιστα έδειξε να επιμένει για το σχολιασμό της συμμετοχής του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Η απάντηση τους ήταν στο ίδιο μήκος κύματος, λέγοντας (ο κ. Πρετεντέρης) ότι η δεξιά στην Ελλάδα είναι «αστεία» και (η κα Μπακογιάννη) πως «δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά».

Μετά από λίγη ώρα, οι φοιτητές διέκοψαν τις συνομιλίες και διάβασαν την ανακοίνωση τους ασκώντας σκληρή κριτική στους δύο Έλληνες προσκεκλημένους αλλά και στην ιστορική γαλλική εφημερίδα της αριστεράς για την οποία εξέφρασαν την έκπληξη τους «που κάλεσε αυτά τα δύο άτομα για να μιλήσουν για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα».

«Για εμάς αλλά και για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, πρόκειται για δύο προσωπικότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν πλήρως την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα» τόνισαν στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητές, προσθέτοντας ότι ο κ. Πρετεντέρης «αντιτίθεται συστηματικά σε κάθε είδους αγωνιστική εκδήλωση» ενώ η κα Μπακογιάννη είναι «μέλος ενός συστήματος οικογενειοκρατίας που κυβερνά την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια».

Στην παρέμβασή τους, την οποία διέκοψε τρεις φορές ο συντονιστής της συζήτησης, οι Έλληνες φοιτητές σημείωσαν στη συνέχεια ότι οι δύο προσκεκλημένοι «βρίσκονται ανάμεσα στους υποστηρικτές της κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία σχηματίστηκε την τελευταία περίοδο με αντισυνταγματικό τρόπο. Σημειώνουμε στο σημείο αυτό», συνέχισαν οι φοιτητές, «ότι κανείς βουλευτής που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεωκοπία, όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί αλλά ούτε καν παραιτηθεί των καθηκόντων του».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, οι Έλληνες σπουδαστές (οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν) τόνισαν ότι «η παρούσα Κυβέρνηση, η οποία απαρτίζεται από μέλη της ακροδεξιάς, με έναν πρωθυπουργό τεχνοκράτη και τιθέμενη στην εξουσία εξυπηρετώντας κατά βάση οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των μεγάλων τραπεζιτών, είναι το αποτέλεσμα ενός καπιταλιστικού συστήματος που καταλύει τις δημοκρατικές αρχές κι εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες».
Πάντως τ'οσο η Ντόρα Μπακογιάμμη, όσο και ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν έδωσαν καμμία απάντηση ή συνέχεια σε όσα ανέφεραν οι φοιτητές.

Δείτε το βίντεο από το φόρουμ στη Γαλλία...



υ.γ. Σωτήρη ευχαριστώ για το βίντεο !

Δεν υπάρχουν σχόλια: