Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τα πιο ανθυγιεινά φαγητά του κόσμου

 Ετοιμαστείτε να χωνέψετε τα πιο παχυντικά φαγητά που έχουν περάσει ποτέ από το ανθρώπινο στομάχι.

 Λοιπόν, πιστεύετε ότι αυτό που φάγατε το μεσημέρι ήταν ανθυγιεινό; Δοκιμάστε τότε να φάτε το χάμπουργκερ που περιέχει 5.000 θερμίδες!
Νιώθετε ένοχη που φάγατε μισό κουτί παγωτό βλέποντας ταινία χθες το βράδυ; Τι θα λέγατε για το παγωτό που φτιάχνεται βασικά από λίπος φώκιας;


Η «Poutine» είναι μια γαλλοκαναδική σπεσιαλιτέ, μόνο που η λέξη «σπεσιαλιτέ» μάλλον ακούγεται κάπως υπερβολική σε αυτή την περίπτωση.
Για να το θέσουμε απλά, είναι ένα πιάτο με πατάτες τηγανητές με μια κρέμα από τυρί και πολύ λίπος. Εξαρτάται από την ποσότητα που καταναλώνετε, αλλά μια μέση μερίδα περιέχει 1.300 θερμίδες και 72 γραμμάρια λίπος. Α! Συχνά σερβίρεται με ένα χάμπουργκερ.

Παγωτό Eskimo, επίσης γνωστό ως akutaq, δεν θυμίζει σε τίποτα το Ben και Jerry.
Παραδοσιακές συνταγές χρησιμοποιούν κρέας και λίπος από καριμπού, άλκες, αρκούδες, φώκιες και ψάρια, με την προσθήκη μερικών βατόμουρων για να αποκρούουν οποιαδήποτε συναισθήματα ενοχής. Για να είμαστε δίκαιοι, λίγο περισσότερο λίπους δεν είναι και τόσο μεγάλο μειονέκτημα, όταν οι θερμοκρασίες σπάνια ανεβαίνουν πάνω από το μηδέν.
Καφές; Έχουμε τρελαθεί εντελώς; Δυστυχώς, όχι.
Όταν το περιοδικό «Which?» περιόδευσε στις αλυσίδες καφέ του Ηνωμένου Βασιλείου, διαπίστωσε την αφθονία των προϊόντων με εκπληκτικά υψηλή θερμιδική περιεκτικότητα.
Η λευκή σοκολάτα μόκα με σαντιγί στα Starbucks, για παράδειγμα, περιέχει 628 θερμίδες. Χρησιμοποιήστε την για επιδόρπιο μετά από ένα Super Scooby burger και είστε στο δρόμο για το Fat Town.
Aς μην γελάσουμε και πολύ με τα αμερικανικά μπέργκερ. Το Super Scooby, που έχει πουληθεί στο take-away Jolly Fryer στο Μπρίστολ της Αγγλίας, είναι φορτωμένο με τέσσερα μπιφτέκια των 1/4lb (114 γραμμαρίων), οκτώ φέτες μπέικον, οκτώ φέτες τυριού, 12 φέτες από κρεμμύδι, σαλάτα και τρεις σάλτσες. Περιέχει 2.645 θερμίδες.
Το λαρδί είναι χοιρινό λίπος. Η σοκολάτα είναι σοκολάτα. Ρίξτε την λιωμένη σοκολάτα πάνω στο λαρδί και το αποτέλεσμα είναι μια ουκρανική λιχουδιά και ένα από τα πιο ανθυγιεινά – και πιο αποκρουστικά – σνακ της Ανατολικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: