Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ : Oι μεθοδεύσεις για Καλόπουλο

Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων συγκλόνισε την ποδοσφαιρική και μη Ελλάδα και η αποκάλυψη του γέμισε κάποιους με αισιοδοξία, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και επιτέλους να καθαρίσει ο χώρος.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr, όλες οι μεθοδεύσεις που έγιναν στην υπόθεση της επιστροφής του Δημήτρη Καλόπουλου στην ενεργό δράση, αποδεικνύουν ότι το παρασκήνιο που ουσιαστικά εξουσιάζει το ποδόσφαιρο, όχι μόνο δεν καταπολεμήθηκε, αλλά μοιάζει με Λερναία Υδρα, που όσα κεφάλια και εάν κόψεις, θα βγάλει άλλα τόσα…

Μάλιστα προκαλεί εντύπωση πως μεθοδεύτηκε η επιστροφή του μόνο και μόνο για 2-3 ματς - όπως παρασκηνιακά διαρρέει η ΚΕΔ - γεγονός που αποδεικνύει ότι κάποιοι είχαν… χρωστούμενα στον Καλόπουλο και ήταν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να τον «αθωώσουν», έστω και για λίγα ματς πριν «κρεμάσει» τη σφυρίχτρα του!

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται στα τέλη του καλοκαιριού, όταν πλέον είχε αποκαλυφθεί η πλήρης διάσταση του σκανδάλου των στημένων αγώνων και είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε 83 άτομα. Ο Καλόπουλος ήταν ένας από αυτούς με δίωξη για δωροδοκία και δωροληψία, αλλά δεν κλήθηκε ποτέ σε απολογία από τον ανακριτή, όπως και άλλοι 67 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με την επίσημη θέση της δικαιοσύνης, ο ανακριτής Κασσίμης θέλει πρώτα να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και μετά να τους καλέσει.

Βέβαια αυτή η υπόθεση ήδη έχει τραβήξει καιρό και θα τραβήξει και άλλο, καθώς ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος της δικαιοσύνης, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα επειδή έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να προφυλακιστεί ο Μάκης Ψωμιάδης με αποτέλεσμα μετά την πρώτη σύλληψη του να εξαφανιστεί, «τρέχει» και άλλες υποθέσεις και σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο της δικογραφίας, να μεταθέτουν για το μέλλον την εξιχνίαση των στημένων…

Ο Καλόπουλος που μετά το περσινό ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη δεν είχε διαιτητεύσει ξανά, συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία καθώς το όνομα του αναφέρθηκε σε τηλεφωνικές συνομιλίες σχετικά με τον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο ίδιος επέμενε στην αθωώτητα του και αφού είδε ότι η υπόθεση της προανάκρισης τραβάει καιρό στην ποινική δικαιοσύνη, εκμεταλλεύθηκε το κενό και ζήτησε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο να απαλλαγεί από τις κατηγορίες, επιχειρώντας έτσι να επανέρθει στην ενεργό δράση. Ωστόσο ο κύριος Φάκος απέρριψε την αίτηση του, όπως και το αντίστοιχο αίτημα ενός άλλου ρέφερι, του Δημητρόπουλου.

Σύμφωνα με πηγές από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, η απόρριψη του αιτήματος του Καλόπουλου έγινε, επειδή υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για εμπλοκή του συγκεκριμένου διαιτητή στα στημένα, άρα μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως το θέμα δεν ήταν δυνατό να σφυρίξει ξανά ο Καλόπουλος. Από την άλλη, ο κ. Φάκος δεν μπορούσε να τιμωρήσει τον διαιτητή κι απλώς δεν συναινούσε στην επιστροφή του, επειδή δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια του από τη δικαιοσύνη ο φάκελος για τους 68 εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, εν αντιθέσει με τον πρώτο φάκελο (Μπέος, Τσακογιάννης κλπ) για τον οποίο ήδη επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές.

Ο Καλόπουλος λίγο αργότερα, επανήρθε με δεύτερο αίτημα και μέχρι να αποφασίσει εκ νέου ο Φάκος, μπήκαν τα μεγάλα μέσα! Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κρίνοντας τις υποθέσεις άλλων διαιτητών της Football League για το σκάνδαλο με τα στημένα, αποφάσισε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είναι αναρμόδιος να ασχοληθεί με τον Καλόπουλο και παρέπεμψε την υπόθεση στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είναι η γνωστή ανά το Πανελλήνιο επιτροπή, που έχει αθωώσει ουσιαστικά τους πάντες στην υπόθεση των στημένων αγώνων και αναίρεσε όλους τους υποβιβασμούς των ομάδων!

Τώρα αποφάσισε να… αθωώσει και τον Καλόπουλο πριν μιλήσει η ίδια η δικαιοσύνη και παρέπεμψε την υπόθεση σε μια άλλη επιτροπή της ΕΠΟ, την ΚΕΔ, δηλαδή Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας απεφάνθη λοιπόν ότι δεν συντρέχουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Καλόπουλο (αξίζει εδώ να τονίσουμε ότι δεν είναι αυτό το έργο της) και αποφάσισε την επιστροφή του Καλόπουλου στην ενεργό δράση.

Η ετυμηγορία ήταν ίδια, με εισήγηση Βασσάρα και Δούρου και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους της υπόθεσης με αποτέλεσμα ο διαιτητής Γεράσιμος Ντίτσος να τοποθετηθεί για πρώτη φορά στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας, ενώ επανατοποθετούνται στη Β' Εθνική ο διαιτητής Δημητρόπουλος και οι βοηθοί Βερρής και Κουτσουμπού.

Η επιστροφή του Καλόπουλου ξεπερνάει τα όρια της ηθικής τάξης του κάθε φιλάθλου που απλώς αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να συνεχίζουν να διαιτητεύουν άνθρωποι που εμπλέκονται στα στημένα παιχνίδια.

Πάνω από όλα υπάρχει η ουσία, που λέει ότι δεν γίνεται να επιστρέψει ο συγκεκριμένος διαιτητής, από τη στιγμή που εκκρεμεί η υπόθεση του στην ποινική δικαιοσύνη με σοβαρές μάλιστα κατηγορίες να του έχουν απαγγελθεί...

Αλλά όπως είπαμε και πριν, το παρασκήνιο ζει και βασιλεύει!



www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: