Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Στη δικαιοσύνη οδηγούν την AIG

Η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία AIG ενδέχεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια εάν δεν παράσχει αμέσως πληροφορίες και λεπτομέρειες για αυτούς που έλαβαν τα υπέρογκα μπόνους, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Κουόμο ανέφερε επίσης ότι αναμένει πως η Τράπεζα της Αμερικής θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα των 200 μεγαλοστελεχών που έλαβαν τα υψηλότερα μπόνους στην εταιρεία Μέριλ Λιντς τον περασμένο χρόνο, με αφορμή δικαστική απόφαση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη και αναφέρει ότι τα ονόματα δεν είναι εμπορικό μυστικό και μπορεί να ανακοινωθούν στο κοινό.

Ερευνα για εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών

Ερευνα για τυχόν εμπλοκή του υπουργείου οικονομικών στα «παχυλά» μπόνους των στελεχών του ασφαλιστικού οργανισμού AIG, ξεκινά ο υπεύθυνος για τη χρήση των δημοσίων κονδυλίων που διατίθενται για την ενίσχυση των τραπεζών.

Ο Νέϊλ Μπαρόφσκι, στο πλαίσιο των επαφών του με κοινοβουλευτικούς, τόνισε πως έχει υπόψη του στοιχεία σύμφωνα με τα οποία πέρυσι τον Νοέμβριο υπεγράφη σύμβαση ανάμεσα στο υπουργείο των Οικονομικών και την AIG, η οποία περιλαμβάνει και μπόνους, υπό μορφήν ενθάρρυνσης στα στελέχη του, προκειμένου να παραμείνουν στον όμιλο.

Ο κ. Μπαρόφσκι, τόνισε μάλιστα πως τα πριμ αφορούν και πολύ σπουδαία στελέχη.

Νωρίτερα, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, υπάλληλοι της εταιρείας ανακοίνωσαν πως θα επιστρέψουν τα μπόνους , όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία δέχθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση ενίσχυση 180 δισ. δολαρίων ενώ 165 εκατ. δολάρια προορίζονταν για αμοιβές στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: