Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Δίωξη κατά της Intel για μη υγιή ανταγωνισμό

Δίωξη κατά της εταιρίας μικρο-επεξεργαστών Intel ασκήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, καθώς χρησιμοποίησε πρακτικές οι οποίες αντιβαίνουν τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού όπως και για πιέσεις στους κατασκευαστές υπολογιστών για να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της.


Ο κ. Κουόμο στην έκθεσή του αναφέρει πως «η Intel παραβίασε τις δικαιϊκές διατάξεις της Πολιτείας και του κράτους, επιδιδόμενη σε μία συστηματική σχετική εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αποδεικνύεται από την ηλεκτρονική αλληλογραφία, με απώτερο σκοπό να διατηρήσει τη μονοπωλιακή θέση και τις τιμές στην αγορά των μικρο-επεξεργαστών».

Ο υπουργός συνέχισε τονίζοντας πως «η Intel έχει επιδοθεί σε πρακτικές διαφθοράς και σε πιέσεις για τον στραγγαλισμό της αγοράς», ενώ υποστήριξε πως η εταιρία χρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα όπως υποτιθέμενες εκπτώσεις, απειλές και εκβιασμούς.

Τον Μάιο του 2009 η Intel είχε καταδικαστεί από τις ευρωπαϊκές αρχές να πληρώσει πρόστιμο 1,06 δισεκατομμυρίων ευρώ για την παράνομη εκτόπιση από την αγορά της ανταγωνίστριάς της AMD.


www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: