Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης καρτοκινητής τηλεφωνίας WIND

Σε ταυτοποίηση των καρτοκινητών συνδέσεων οφείλουν να προχωρήσουν οι κάτοχοί τους, όπως ορίζει ο Νόμος 3783/2009. Για τους πελάτες καρτοκινητής τηλεφωνίας WIND (WIND f2g, Q card, MO ‘MAD, AB, WIND International), η διαδικασία ταυτοποίησης είναι απλή, γρήγορη και χωρίς κόστος. Γίνεται στα 400 καταστήματα WIND ανά την Ελλάδα, καθώς και σε άλλα εξουσιοδοτημένα από την εταιρεία σημεία εξυπηρέτησης πελατών, έχοντας ήδη ξεκινήσει πιλοτικά από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο συνδρομητής καρτοκινητής τηλεφωνίας στο πλαίσιο της διαδικασίας ταυτοποίησης, υπογράφει στο κατάστημα WIND Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 προς την ΕΕΤΤ, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα έγγραφα ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο). Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εάν ο χρήστης είναι διαφορετικός από τον κάτοχο, θα πρέπει να δηλωθούν και τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη της σύνδεσης.

Οι αλλοδαποί μπορούν να ταυτοποιούν τις συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας με αντίστοιχα έγγραφα ταυτοπροσωπίας όπως φωτοτυπία άδειας παραμονής, ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού.

Η διαδικασία ταυτοποίησης αφορά μόνο τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας WIND, και όχι τους υφιστάμενους συνδρομητές συμβολαίου της εταιρείας. Οι συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους ως 30.07.2010. Πέραν της ημερομηνίας αυτής, η εταιρεία υποχρεούται να διακόψει άμεσα την παροχή της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας, έστω και αν έχει καταβληθεί από τον ανώνυμο συνδρομητή το οικονομικό αντίτιμο του προπληρωμένου χρόνου ομιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις 07/11/2009, οι καρτοκινητές συνδέσεις που θα διαθέτει η WIND προς τους πελάτες της δε θα έχουν τη δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης με την πρώτη κλήση, όπως ίσχυε ως τώρα. Πλέον ο πελάτης θα πρέπει να επισκεφθεί ένα κατάστημα WIND ή εξουσιοδοτημένο σημείο εξυπηρέτησης προκειμένου να δηλώσει τα στοιχεία του και να ενεργοποιήσει άμεσα τη σύνδεση.

Σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων των κατόχων ή χρηστών της σύνδεσης, οι κάτοχοι θα πρέπει να ενημερώνουν σχετικά τη WIND Ελλάς, όπως και στην περίπτωση απώλειας ή κλοπής της κάρτας σύνδεσής τους.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: