Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Προκαταρκτική έρευνα άρχισαν οι αμερικανικές αρχές για προβλήματα σε μοντέλο της Toyota


Οι αμερικανικές αρχές άρχισαν προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τα προβλήματα που λέγεται ότι παρουσιάζουν ορισμένα μοντέλα Corolla σεντάν της Toyota, καθώς η εταιρία καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις Αμερικανών βουλευτών για το κατά πόσο αγνόησε τις προειδοποιήσεις για διάφορα προβλήματα ασφαλείας, που οδήγησαν σε κύμα ανακλήσεων εκατομμυρίων οχημάτων.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας Μεταφορών Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων έχει λάβει ...

περισσότερες από 150 καταγγελίες για πιθανά προβλήματα στο σύστημα του τιμονιού του συγκεκριμένου μοντέλου της Corolla, από το 2009 έως σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας.

Η επανεξέταση των καταγγελιών από την αρμόδια υπηρεσία άρχισε την περασμένη εβδομάδα και σήμερα κρίθηκε ότι υπάρχουν στοιχεία ώστε να αρχίσει προκαταρκτική έρευνα. Ωστόσο η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα και γι αυτό ο αξιωματούχος που έκανε τις σχετικές δηλώσεις ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Το συγκεκριμένο μοντέλο Corolla είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές όχημα της Toyota στην αμερικανική αγορά.

Τέτοιες προκαταρκτικές έρευνες είναι ένα συχνό βήμα που κάνει η Υπηρεσία Ασφαλείας Μεταφορών Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων, αλλά τις περισσότερες φορές ο φάκελος κλείνει και δεν προχωρά η έρευνα σε δεύτερο στάδιο.

Ωστόσο η διερεύνηση των καταγγελιών γίνεται σε μία περίοδο κατά την οποία η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω των χειρισμών που έκανε σε μία σειρά προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε διάφορα οχήματα. Επιπλέον η Toyota καλείται από την αμερικανική βουλή να δώσει απαντήσεις στην κριτική που δέχεται ότι δεν τήρησε τους όρους για την ασφάλεια των οχημάτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: