Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Miniatur Wunderland: Ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος μινιατούρα στον κόσμο

Ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος μινιατούρα παγκοσμίως βρίσκεται σε ένα κτήριο στο Αμβούργο που ήταν ακατοίκητο, καλύπτει 1.150 τετραγωνικά μέτρα (12.380 τετραγωνικά πόδια) και έξι μίλια διαδρομής και δεν είναι ακόμα πλήρης.

Οι δίδυμοι αδελφοί Frederick και Gerrit Braun, άρχισαν να εργάζονται στο "Miniatur Wunderland" το 2000.

Η δημιουργία τους είναι χωρισμένη σε έθνη και εκτός από την Γερμανία περιλαμβάνει ακόμα την Αμερική,τη Σκανδιναβία,την Ελβετία, και τις Αυστριακές Άλπεις.

Κάθε περιοχή περιέχει λεπτομερή αντίγραφα, από διάσημα ορόσημα που τη χαρακτηρίζουν.

Το αμερικανικό τμήμα χαρακτηρίζεται από τα γιγαντιαία μοντέλα των Rocky Mountains, Everglades, Grand Canyon και Mount Rushmore. Το ελβετικό έχει ένα mini-Matterhorn και το σκανδιναβικό έχει ένα πέρασμα με ένα μακρύ επιβατηγό πλοίο (μήκους 4 ποδιών), που επιπλέει σε ένα φιορδ.

Αναμένεται για να τελειώσει το 2014, όταν το σύνολο των τραίνων θα καλύπτει περισσότερα από 1.800 τετραγωνικά μέτρα και θα χαρακτηρίζεται σχεδόν από 13 μίλια διαδρομής. Θα έχουν προστεθεί λεπτομερή μοντέλα για μέρη της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περιλαμβάνει 700 τραίνα με περισσότερα από 10.000 φορτία και βαγόνια εμπορευμάτων. Το μακρύτερο τραίνο έχει 46 πόδια μήκος. Το τοπίο περιλαμβάνει 900 σήματα, 2.800 κτήρια, 4.000 αυτοκίνητα (μάλιστα σε πολλά απ' αυτά ανάβουν και τα φώτα) και 160.000 ξεχωριστά σχεδιασμένες φιγούρες.

Χιλιάδες χιλιόγραμμα χάλυβα και ξύλου χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί το τοπίο. Τα 250.000 φώτα συνδέονται με ένα σύστημα που μιμείται τη νύχτα και την ημέρα και αυτόματα ανοίγουν ή κλείνουν. Ολόκληρο το σύστημα ελέγχεται από ένα ογκώδες νευρικό κέντρο υψηλής τεχνολογίας. Στο σύνολο του έχουν απαιτηθεί 500.000 ώρες εργασίας και περισσότερα από 8 εκατομμύρια δολλάρια, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων έχει προέλθει από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Ο Gerrit είπε: "Η ιδέα μας ήταν να χτίσουμε έναν κόσμο στον οποίο οι άνδρες, οι γυναίκες, και τα παιδιά θα μπορούν να μείνουν έκπληκτοι εξίσου."

Ο Frederik πρόσθεσε: "Θέλεις να στοιχηματίσεις στο Las Vegas; Να κάνεις πεζοπορία στις Άλπεις; Να κάνεις κωπηλασία στα νορβηγικά φιόρδ; Στο Wunderland όλα είναι δυνατά".

Ο σιδηρόδρομος μινιατούρα εκτίθεται στο κοινό και είναι τόσο μεγάλος που απασχολούνται περισσότερα από 160 άτομα, προκειμένου να γίνει η περιήγηση των επισκεπτών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: