Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

H Sony σκοπεύει να μειώσει το κόστος παραγωγής του PS3


Χάρη στις περικοπές των εξόδων, η εδρεύουσα στην Ιαπωνία Sony κατάφερε να καταγράψει στο τρίτο τρίμηνο του έτους ένα λειτουργικό κέρδος της τάξης των 1,15 δις ευρώ. Η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει τις περικοπές και στο μέλλον.

Έτσι, μεταξύ άλλων, σχεδιάζει να μειώσει το κόστος παραγωγής του Playstation 3. Στόχος είναι να καταφέρει να το μειώσει κατά 15% μέχρι το Μάρτιο του 2011 . Παρόλο που η εταιρεία είδε να αυξάνουν οι πωλήσεις της κονσόλας κατά 44% μέσα στο τρίτο τρίμηνο, χάρη στη μείωση της τιμής του Playstation 3 το Φθινόπωρο του 2009,να για κάθε κονσόλα που πουλούσε έμπαινε μέσα κατά 18 δολάρια, όπως αναφέρει το 'CNet'.

Αλλά και στο θέμα PSP Go η Sony πρέπει να αναλάβει δράση μπας και καταφέρει και βελτιώσει την κατάσταση. Οι πωλήσεις δεν είναι καθόλου καλές, με τις προγνώσεις να κάνουν λόγο για συρρίκνωση τους κατά το ένα τρίτο.

Για να μπορέσει να μειώσει το κόστος παραγωγής της κονσόλας, η Sony θα πρέπει φέτος να λάβει διάφορα μέτρα. Όπως είναι, για παράδειγμα, η κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης με ένα πιο οικονομικό chip. To μεγαλύτερο κόστος, ωστόσο, ήτοι 66 δολάρια ανά κονσόλα, προέρχεται από το Blu-ray drive. Ένας κόστος που δύσκολα μπορεί να γλυτώσει η ιαπωνική εταιρεία.

Έτσι έχει αρκετά ενδιαφέρουν να δούμε τι μέτρα θα πάρει τελικά η Sony για να μπορέσει να ρίξει το κόστος παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: