Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Διαθέσιμα στην Ελλάδα τα ebook readers της Bookeen


Τα ebook readers της γαλλικής Bookeen, της παλιότερης εταιρείας που δραστηριοποιείται σε αυτό το χώρο, εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά. Η αρχή έγινε με το Cybook OPUS (το οποίο θα το βρείτε στο you.gr στα 269 ευρώ) ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και το Cybook Gold Edition (η τιμή του αναμένεται να ανέλθει στα 280 ευρώ).

To πρώτο, ήτοι το Cybook Opus, αποτελεί μια πιο πολύ ελαφριά συσκευή ανάγνωσης που βασίζεται στην τεχνολογία e-ink. Η μπαταρία του επαρκεί για 8.000 γυρίσματα σελίδας ενώ υποστηρίζει και μια πληθώρα formats. Διαθέτει μια οθόνη 5" (600x800pixels, 200dpi), 32MB RAM, τον επεξεργαστή Samsung ARM στα 400MHz και ένα microSD slot. Φορτίζεται μέσω της θύρας USB ενώ θα διατίθεται με μια θήκη που θα θυμίζει πουγκί.

Το Cybook Gold Edition είναι ιδανικό για μεγάλα ταξίδια αλλά και για τις καλοκαιρινές διακοπές - άντε να δούμε πότε θα έρθουν ;). Ζυγίζει μόλις 174 γραμμάρια, διαθέτει 1GB εσωτερική μνήμη (την οποία μπορείτε να επεκτείνετε με τη χρήση καρτών μνήμης SD) και είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη 6".

Δεν υπάρχουν σχόλια: