Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ανησυχία για τον καιρό στην Χερέθ


Οι πρώτες χειμερινές δοκιμές στην Βαλένθια κύλησαν ομαλά για τις ομάδες της F1 από άποψης καιρικών συνθηκών, καθώς παρά τις αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, η βροχή δεν έκανε την εμφάνισή της στην ισπανική πίστα καμία από τις τρεις μέρες.

Το σκηνικό ενδέχεται να είναι εντελώς διαφορετικό στην Χερέθ, όπου την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να γίνει το δεύτερο τεστ, τετραήμερης διάρκειας.

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό το σιρκουί να χτυπηθεί από βροχοπτώσεις κάποιες ή και όλες τις ημέρες που θα βρίσκονται εκεί οι ομάδες, περιορίζοντας τον χρόνο πραγματικών δοκιμών.

Αυτό είναι κάτι που απεύχονται όλες οι ομάδες, αλλά ιδιαίτερα οι Red Bull, Force India και Virgin, τα μονοθέσια των οποίων πρόκειται να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Χερέθ.

Αν ο καιρός επηρεάσει τη δουλειά που έχουν προγραμματίσει να κάνουν, αυτό σαφέστατα θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλήγμα στην προετοιμασία τους ενόψει Μπαχρέιν, καθώς μετά το τεστ της ερχόμενης εβδομάδας μένουν μόλις δύο ακόμα, ξανά στην Χερέθ και στη συνέχεια στην Βαρκελώνη, συνολικής διάρκειας έξι ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: