Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

O Μπουτάρης θα κάνει άγαλμα στον Κεμάλ!

Σε αυτή τη χώρα δεν κρατάμε πλέον τα προσχήματα ούτε για τα μάτια του κόσμου. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θέλει να τιμήσει τον Κεμάλ Ατατουρκ σαν σημαντικό ιστορικό πρόσωπο της πόλης φτιάχνοντάς του άγαλμα....


 Άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάνης Μπουτάρης, για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ottoman Heritage Tour».

 Ο Μπουτάρης σχεδιάζει επίσης, σε συνεργασία με άλλους δήμους, να ανακαινίσει οθωμανικά τζαμιά και κτήρια και να οργανώσει ξενάγηση οθωμανικής κληρονομιάς.

 Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως παλιότερα ποτέ δεν είχε η πόλη τη φιλοσοφία μιας «τουριστικής πόλης» και δήλωσε: «Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μάς ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα. Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την οθωμανική κληρονομιά».

 Τι συμβαίνει επιτέλους σε αυτή τη χώρα; Οι πρόγονοί μας έχυσαν αίμα για να διώξουν απο τα ιερά εδάφη της Μακεδονίας και της Θράκης τους Οθωμανούς και αυτοί επιστρέφουν πίσω μέσω τον σίριαλ στην τηλεόραση, και κάποιων δημάρχων που ζητάνε να τους τιμάμε και από πάνω για όλα τα "καλά" που μας πρόσφεραν τόσα χρόνια , αλλά επειδή είμαστε αχάριστοι δεν τα καταλάβαμε.



defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: