Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

F1: Pole Position για Webber στην Κορέα.

Ο Μαρκ Γουέμπερ ακολούθησε κατά γράμμα τη συμβουλή του Γιουσέιν Μπολτ και εξασφάλισε την πολ ποζίσιον στο Grand Prix της Κορέας. Ο Αυστραλός οδηγός ελπίζει πως δεν θα μιμηθεί τις αργές εκκινήσεις του Μπολτ στον αγώνα (14/09, 09.00).

 Είναι η δεύτερη φετινή πολ ποζίσιον για τον οδηγό της Red Bull μετά από το Μονακό, αγώνα στον οποίο νίκησε (σ.σ. ακολούθησε και δεύτερη νίκη στο Σίλβερστοουν δίχως όμως να προηγηθεί πολ ποζίσιον).

 Η Red Bull Racing "κλείδωσε" το 1-2 στην εκκίνηση και ...
καμαρώνει ήδη για το τρεμπλ στους (μέχρι στιγμής) τρεις αγώνες που έχουν διεξαχθεί στην Ασία το φθινόπωρο. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, poleman στους δύο προηγούμενους αγώνες σε Σιγκαπούρη και Σουζούκα θα εκκινήσει δεύτερος.

 Με έναν τελευταίο γρήγορο γύρο στο 1:37.242 ο Γουέμπερ έκλεψε την πρώτη θέση από τον Φέτελ που είναι πολύ δυνατός στην Κορέα. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κατάφερε να απαντήσει. Αυτή ήταν η 200η pole position για μονοθέσια που φέρουν τον κινητήρα Renault.

 Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Φερνάντο Αλόνσο ήταν γρήγορος στις δοκιμές, όμως στο τέλος έμεινε τέταρτος πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον. Την τρίτη σειρά συμπλήρωσαν ο Κίμι Ράικονεν (Lotus) στην πρώτη γνωριμία του με την πίστα και ο Φελίπε Μάσα (Ferrari). Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο τηλεοπτικό σταθμό O Globo ο Παουλίστα έχει ήδη συμφωνήσει να παραμείνει στη Ferrari, είδηση που αντέκρουσε η Scuderia στο Twitter.

 Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν ο Ρομαίν Γκροζάν (Lotus) που προκάλεσε προβλήματα στον Γουέμπερ στην πρώτη στροφή στη Σουζούκα και τρεις Mercedes. Μόνο που η Force India του Νίκο Χούλκενμπεργκ ήταν ταχύτερη από τα μονοθέσια των Νίκο Ρόσμπεργκ και Μίκαελ Σουμάχερ.

 Από το Q3 "κόπηκαν" ο Τζένσον Μπάτον (McLaren), ο τελευταίος γρήγορος γύρος του οποίου έμεινε στη μέση εξαιτίας των κίτρινων σημαιων που ανέμιζαν για χάρη του Ντάνιελ Ρικιάρντο (Toro Rosso) που έμεινε από κιβώτιο ταχυτήτων, και το δίδυμο της Sauber, ο Σέρχιο Πέρες και ο Καμούι Κομπαγιάσι.




sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: