Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Επέστρεψε το συριακό Airbus στη Δαμασκό

Η «θεατρική» παράσταση της Τουρκίας με το συριακό Airbus 320 έλαβε τέλος καθώς κράτησε μόνο λίγες ώρες. Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτίο του στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας Esenboğa επιτράπηκε στο αεροσκάφος και τους επιβάτες να αναχωρήσουν για τον τελικό τους προορισμό σήμερα τα ξημερώματα.

 Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο έλεγχος δεν ....
απέδωσε κάποιο απτό εύρημα παρά μια αόριστη αναφορά ότι κάποια δέματα περιείχαν τηλεπικοινωνιακό υλικό το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

 Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν είναι επιβεβαιωμένες όμως τα δέματα αυτά κατασχέθηκαν, αλλά δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες για τον αριθμό των δεμάτων αυτών ούτε και για την προέλευση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

 Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών η αναχαίτιση του συριακού αεροσκάφους και η αναγκαστική προσγείωση που το υποχρέωσαν τα δύο τουρκικά F-16 έγινε κατόπιν «ισχυρών ενδείξεων» από πληροφορίες ότι το Airbus μετέφερε στρατιωτικό υλικό. Φαίνεται όμως πως οι πληροφορίες του Τούρκου υπουργού δεν ήταν καθόλου αξιόπιστες.

 Η αναχαίτιση του συριακού αεροσκάφους το οποίο προερχόταν από τη Ρωσία έχει εξοργίσει τη Μόσχα και μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος Putin ακύρωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στην Άγκυρα μεταξύ 14 και 15 Οκτωβρίου.




defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: