Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Αντέγραφε συγγράμματα και τα έδινε σε φοιτητές

Αντίγραφα πρωτότυπων βιβλίων, χωρίς την άδεια των δικαιούχων, παρείχε σε σπουδαστές ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ένας 36χρονος καθηγητής πληροφορικής.

Οπως έγινε γνωστό, στις αρχές του μήνα, μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία υπέβαλε μήνυση, καταγγέλλοντας ότι διάφορα ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης και κέντρα ελευθέρων σπουδών, αναπαραγάγουν πρωτότυπα βιβλία και βοηθήματα, χωρίς την άδεια των δικαιούχων εταιρειών. Τα συγκεκριμένα βιβλία, τα διέθεταν σε σπουδαστές ή σε πελάτες τους, είτε δωρεάν, είτε σε τιμές χαμηλότερες των πρωτοτύπων.

 Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης, που βρίσκεται στην...
Αθήνα, διέθετε μηχανήματα και ηλεκτρονικά μέσα αναπαραγωγής και αντέγραφε παρανόμως βιβλία, τα οποία στη συνέχεια παρείχε σε σπουδαστές του.

 Πριν από δύο ημέρες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήχθη έρευνα στον χώρο που στεγάζονται τα γραφεία του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, όπου προέκυψε η εμπλοκή του 36χρονου καθηγητή στην παράνομη αναπαραγωγή βιβλίων και συγγραμμάτων.

 Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του, βρέθηκαν δύο συσκευές ψηφιακής αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks). Από την ψηφιακή διερεύνησή τους, βρέθηκε σε ψηφιακή μορφή μεγάλος αριθμός βιβλίων.

Για σαράντα έξι (46) από αυτά, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα εταιρεία, υπήρχε σύμβαση μεταξύ αυτής και αντίστοιχων οργανισμών του εξωτερικού, για την πνευματική κατοχύρωσή τους. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

 Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: