Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δέκα εταιρείες ενδιαφέρονται για την αγορά του 82,33% της ΕΒΖ

Δέκα εταιρείες ενδιαφέρονται για την αγορά του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που πωλει η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα. Μεταξύ αυτών είναι η πολωνική Polski, η βουλγαρική Litex και η ελληνική νηματουργία Επίλεκτος οι οποίες έχουν υποβάλει δεσμευτικές προσφορές στον προηγούμενο διαγωνισμό.

 Επιπλέον ενδιαφέρον έχουν δείξει ο νέος ιδιοκτήτης της ...
ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης αλλά και η μεγάλη γαλλική εταιρεία του κλάδου Cristal Union. Μετά την αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν, οι υποψήφιοι που θα προκριθούν στο επόμενο στάδιο θα ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, θα λάβουν πρόσθετη πληροφόρηση για την εταιρεία και θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σύντομης διάρκειας δικό τους έλεγχο πριν υποβάλλουν τη δεσμευτική τους προσφορά.

 Σημειώνεται ότι η ΕΒΖ εμφάνισε καθαρά κέρδη μετά από 7 χρόνια τη δωδεκάμηνη χρήση που έληξε στις 30/6/2012 χάρις στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που υιοθέτησε αν και ο κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε κατά 10,5% και έφτασε στα 229 εκατ. ευρώ. Tα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά από φόρους έφτασαν τα 2,96 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,34 εκατ. ευρώ στις 30/6/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: