Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Επίδειξη ισχύος της RBR στην Βαρκελώνη


Εντυπωσιακά ξεκίνησαν οι δοκιμές στην Βαρκελώνη για την Red Bull, με τον Μαρκ Ουέμπερ να επιδεικνύει την ωμή ταχύτητα της RB6, γράφοντας με μεγάλη διαφορά τον ταχύτερο χρόνο της 1ης μέρας.

Ο αυστραλός γύρισε την αεροδυναμικά απαιτητική πίστα της Καταλούνια σε χρόνο 1:21.487, που ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον ανταγωνισμό.

Η καλύτερή του επίδοση ήρθε κατά τη διάρκεια μιας σειράς από μικρά stint με λίγα καύσιμα, που έκανε το πρωί. Ομως και το απόγευμα, όταν φόρτωσε το ρεζερβουάρ του μονοθεσίου του, εξελίχθηκε καλά για τον Ουέμπερ, καθώς είχε σταθερή βελτίωση κατά τη διάρκεια ενός περάσματος 26 γύρων.

Προς το τέλος των δοκιμών ήρθε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ να τον πλησιάσει σε χρονική απόσταση μικρότερη του ενός δευτερολέπτου, όταν ο γερμανός πραγματοποίησε προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών πίσω από το τιμόνι της Williams FW32.

Τρίτος ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ της Mercedes, μπροστά από τους Πέντρο ντε λα Ρόσα (Sauber) και Τζένσον Μπάτον (McLaren). Ακολούθησε ο Τόνιο Λιούτσι με το μονοθέσιο της Force India στην έκτη θέση, μία μπροστά από τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος επικεντρώθηκε εξ ολοκλήρου σε μεγάλα stint με την Ferrari F10.

Ο ισπανός αντιμετώπισε και ένα μηχανικό πρόβλημα, πιθανότητα στην ανάρτηση, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στους μόλις 22 γύρους το πρωί. Τελικά ολοκλήρωσε τη μέρα με 74.

Ογδοος στην κατάταξη ήταν ο Βιτάλι Πετρόφ με Renault, αφήνοντας ένατο τον Χάιμε Αλγκουερσουάρι της Toro Rosso και 10ο τον Λούκα ντι Γκράσι της Virgin. Ο βραζιλιάνος προσέκρουσε στις μπαριέρες λίγο πριν το μεσημεριανό μπρέικ, με αποτέλεσμα το πίσω μέρος του μονοθεσίου να υποστεί ζημιές που δεν ήταν εφικτό να διορθωθούν, ώστε να συνεχίσει τις δοκιμές το απόγευμα.

Τον χειρότερο χρόνο όλων είχε ο δοκιμαστής της Lotus, Φαϊρούζ Φαουζί. Οι δοκιμές συνεχίζονται την Παρασκευή (26/2) ξανά με ηλιοφάνεια, όπως αναφέρουν οι καιρικές προβλέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: