Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αλόνσο: Να βρούμε 2-3 δέκατα για Μαλαισία, Κίνα

Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει ότι θα είναι κρίσιμο για την Ferrari να καταφέρει να αυξήσει την απόδοσή της κατά έστω μερικά δέκατα του δευτερολέπτου για τις δύο επόμενες κούρσες. Το σκεπτικό του ισπανού οδηγού είναι ότι, λόγω των μικρών διαφορών μεταξύ των περισσότερων μονοθεσίων φέτος, μια τέτοια βελτίωση μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να μην χάσει πολύ έδαφος στη μάχη του τίτλου, πριν έχει την ευκαιρία να αναβαθμίσει ουσιαστικά την F2012 στις δοκιμές εξέλιξης του Μουτζέλο, τον προσεχή Μαϊο.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ...
μας λείπει ο ρυθμός για να παλέψουμε για τη νίκη αυτή τη στιγμή", παραδέχτηκε αρχικά ο Αλόνσο, ο οποίος τερμάτισε στην πέμπτη θέση την εναρκτήρια κούρσα της χρονιάς στην Αυστραλία, πολύ πίσω από τις δύο McLaren και τις δύο Red Bull.
Και πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να κρύψουμε το γεγονός ότι ήμασταν εκτός Q3 χτες και σήμερα ήμασταν μακριά από τους καλύτερους, οπότε είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

"Σήμερα πήραμε περισσότερους βαθμούς απ' ό,τι περιμέναμε. Χάσαμε μόνο τρεις ή πέντε από τα φαβορί και μερικούς περισσότερους από τον Μπάτον, αλλά ίσως να μην υπάρχει ένας ξεκάθαρος κυρίαρχος όπως πέρυσι, κάποιος που να ανοίξει μια τόσο μεγάλη διαφορά όπως έκανε ο Φέτελ το 2011.
"Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό για μας. Ωστόσο πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και να βελτιωθούμε δέκατο με το δέκατο.
"Υπάρχουν ίσως 12 μονοθέσια μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο φέτος, οπότε το να κερδίσουμε δύο ή τρία δέκατα είναι πολύ πιο σημαντικό σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό πρέπει να κάνουμε για τη Μαλαισία και την Κίνα".

Ο Αλόνσο μίλησε, επίσης, για τη μονομαχία του με τον Πάστορ Μαλντονάντο προς το τέλος του αγώνα, η οποία κρίθηκε οριστικά υπέρ του ισπανού στον τελευταίο γύρο, όταν ο οδηγός της Williams είχε ένα τετ-α-κε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στις μπαριέρες και να εγκαταλείψει επί τόπου.

"Στο τέλος ο Πάστορ ήταν αρκετά πιο γρήγορος από μένα και είχα πρόβλημα να υπερασπιστώ τη θέση μου. Λυπήθηκα όταν κοίταξα τον καθρέφτη και είδα ότι ήταν εκτός, γιατί άξιζε την πέμπτη ή την έκτη θέση. Αλλά ήταν και μια ανακούφιση για μένα".


www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: