Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Και νέο χτύπημα της Microsoft στους online απατεώνες!

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι κατάφερε να θέσει εκτός λειτουργίας δύο μεγάλα δίκτυα μολυσμένων υπολογιστών που δρούσαν για ...
λογαριασμό του Zeus trojan. Οι επιδρομές των διωκτικών αρχών στις εγκαταστάσεις των servers πραγματοποιήθηκαν στις 23 Μαρτίου.

 Υπολογίζεται ότι τα δίκτυα που εξαρθρώθηκαν έχουν αποφέρει έσοδα πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στους εμπνευστές τους. Το Zeus trojan βάζει στο στόχαστρο τις τραπεζικές συναλλαγές και "μεταμφιέζεται" σε μια φαινομενικά κανονική σελίδα τράπεζας, ξεγελώντας έτσι πολλούς ανθρώπους που δίνουν το username και το password για τις συναλλαγές τους. Έτσι, οι απατεώνες εισβάλλουν ανενόχλητοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και αφαιρούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

 Σύμφωνα με τη Microsoft, ένας από τους ανθρώπους που ευθύνονται για αυτά τα δύο botnets είναι ο δημιουργός του malware SpyEye, το οποίο δρα από κοινού με το Zeus και θεωρείται πιο εξελιγμένο.

 Η εξάρθρωση των δύο δικτύων είναι μεν σημαντική, δεν αρκεί όμως για να ησυχάσει ο πλανήτης. Το κυνήγι των κλεφτών στο Internet είναι διαρκές και δεν τελειώνει ποτέ.

 Η Microsoft είναι ιδιαίτερα δραστήρια τον τελευταίο καιρό στην εξάρθρωση botnets. Μεταξύ άλλων, έχει στο ενεργητικό της επιτυχίες με εξαρθρώσεις δικτύων που βασίζονται στα malware Waledac, Rusctock και Kelihos.

Δεν υπάρχουν σχόλια: