Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Νέο deal επιχειρεί ο Λαυρεντιάδης με τη Δικαιοσύνη

Νέο... deal με τη Δικαιοσύνη επιχειρεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- εξέφρασε την πρόθεση του να επιστέψει άλλα 80 εκατ. ευρώ υπό την προϋπόθεση, ...
όμως, να «παγώσει» η διαδικασία άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον του.

Τρεις ημέρες μετά την υποβολή του πορίσματος του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη με το οποίο ζητεί την ποινική δίωξη του Λ. Λαυρεντιάδη για 4 κακουργήματα, ο τελευταίος υπέβαλε επίσημο έγγραφο ζητώντας ουσιαστικά να «παγώσει» για λίγο η διαδικασία καθώς ήδη κινεί τις διαδικασίεςεπιστροφής 80 εκατ. ευρώ. Στο εν λόγω έγγραφο το οποίο υπογράφεται από τον ίδιο τον Λαυρεντιάδη και δυο συνηγόρους του αναφέρεται ότι «επειδή επιθυμεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την επιχειρηματική του δραστηριότητα προτίθεται να καταθέσει ποσό 80 εκατ. ευρώ στην Νέα Proton Bank για τη διασφάλιση της λειτουργίας εξόφλησης και ρύθμισης των εταιριών που αποτελούν αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας».

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας φέρεται να ζητεί «μέχρι να καταστεί δυνατή η κατάθεση του ανωτέρω ποσού» να καθυστερήσει η διαδικασία απαγγελίας των κατηγοριών. Πάντως, το πόρισμα του εισαγγελέα Δραγάτση βρίσκεται ήδη στο γραφείο του κ. Πεπόνη ο οποίος έχει την τυπική αρμοδιότητα να επικυρώσει την ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία σχετικά με την «επισφαλή» δανειοδότηση εταιριών αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του από την Proton Bank, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι, το συνολικό ποσό των δανείων φέρεται να φτάνει τα 701 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη ο επιχειρηματίας έχει επιστρέψει 51 εκατ. ευρώ κατά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: