Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Είχαν κάνει σύστημα το βιασμό κρατουμένων με μπουκάλι

Παράνομα είχε συλληφθεί ο άνδρας που έχασε τη ζωή του, μετά το βιασμό του με μπουκάλι από αστυνομικούς στην πόλη Καζάν της περιοχής Ταταρστάν.
 Ο άτυχος άντρας που έχασε τη ζωή του αφού...
βασανίστηκε και βιάστηκε από αστυνομικούς το διάστημα που ήταν προφυλακισμένος, είχε συλληφθεί παράνομα, όπως ανακοίνωσε σήμερα μία τοπική επιτροπή έρευνας, ενώ μία άλλη γυναίκα δήλωσε ότι έπεσε θύμα κακοποίησης στο ίδιο αστυνομικό τμήμα.

 Ο 52χρονος Σεργκέι Ναζάροφ, κάτοικος της πόλης Καζάν στο Ταταρστάν (700 χλμ ανατολικά της Μόσχας), είχε συλληφθεί στις 9 Μαρτίου για ληστεία και μία ημέρα αργότερα έχασε τη ζωή του από ρήξη ορθού εντέρου. «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των γιατρών, οι κακώσεις προκλήθηκαν από ένα σκληρό αντικείμενο, ένα μπουκάλι σαμπάνιας σύμφωνα με μία εκδοχή των γεγονότων» αναφέρει αυτή η επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
 Η ίδια πηγή προσθέτει ότι ο Ναζάροφ συνελήφθη στις 9 Μαρτίου παρανόμως από έναν αστυνομικό 25 ετών. «Χωρίς να διαθέτει επαρκή στοιχεία οδήγησε αυτό τον άνδρα 52 ετών στο αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της κλοπής» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η επιτροπή έρευνας, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια ο αστυνομικός παραποίησε τα έγγραφα, για να κατηγορήσει τον Ναζάροφ για βανδαλισμό.

 Η επιτροπή αναφέρει ότι ο αστυνομικός αυτός συνελήφθη μαζί με τέσσερις συναδέλφους του, καθώς φέρονται να προκάλεσαν το θάνατο του θύματος. Εξάλλου, η επιτροπή έρευνας αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε σήμερα για τις κατηγορίες μίας κατοίκου του Καζάν, ηλικίας 20 ετών, η οποία έχει καταγγείλει πως αστυνομικοί από το ίδιο τμήμα την είχαν συλλάβει και κακοποιήσει.

 Ο ενημερωτικός ιστότοπος Life News δημοσίευσε, σήμερα, τη μαρτυρία μίας νεαρής γυναίκας 20 ετών, της Αλία Σαντίκοβα, η οποία κατήγγειλε ότι είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο στο Καζάν, με την κατηγορία της κλοπής. «Μου χτύπησαν το κεφάλι στον τοίχο, μου τράβηξαν τα μαλλιά» διηγήθηκε η Σαντίκοβα, προσθέτοντας ότι ένας αστυνομικός την είχε απειλήσει ότι θα την βιάσει με ένα μπουκάλι, αν δεν παραδεχόταν ότι είχε διαπράξει κλοπή. Τελικά, η νεαρή γυναίκα υπό το κράτος της απειλής παραδέχθηκε ότι όντως είχε διαπράξει αυτό το αδίκημα, το οποίο πλέον ισχυρίζεται πως δεν το έχει κάνει, και καταδικάστηκε σε πέντε ημέρες φυλάκιση

 Τα σκάνδαλα με δράστες αστυνομικούς είναι συχνότατα στη Ρωσία, σε βαθμό που ανάγκασαν πέρυσι τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ να διατάξει εκ βάθρων μεταρρύθμιση του αστυνομικού σώματος, που κατηγορείται για διαφθορά, βασανιστήρια και παραποίηση στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: