Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ανάκληση 1,3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από την BMW

Στην ανάκληση Σειράς 5 και 6 αποφάσισε να προχωρήσει η βαυαρική φίρμα καθώς όπως ανακοίνωσε εντόπισε ενδεχόμενο πρόβλημα στο ...
προστατευτικό κάλυμμα του καλωδίου της μπαταρίας.

 Το προληπτικό μέτρο αφορά BMW Σειράς 5 και 6 που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2003 και του 2010 και πραγματοποιείται προκειμένου να διορθωθεί τυχόν λανθασμένη τοποθέτηση του καλύμματος του καλωδίου της μπαταρίας.

 Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση εκπροσώπου της BMW: «Σε ορισμένες περιπτώσεις το προστατευτικό κάλυμμα του καλωδίου της μπαταρίας που βρίσκεται στο πορτ μπαγκάζ μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί σωστά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στο ηλεκτρικό σύστημα το οποίο με την σειρά του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην εκκίνηση του αυτοκινήτου ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις να οδηγήσει σε φωτιά».

 Όπως διευκρινίστηκε ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος ή τραυματισμού που να συνδέεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

 Το μέτρο της επισκευής αφορά συνολικά 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως από τα οποία τα 290.000 έχουν διατεθεί στη Γερμανία.

 H ΒΜW έχει εκκινήσει ήδη τη διαδικασία ειδοποίησης των ιδιοκτήτων των προς ανάκληση αυτοκινήτων σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η εκάστοτε κρατική νομοθεσία ενώ, όπως σημειώνει, η επισκευή διαρκεί περίπου 30 λεπτά και πραγματοποιείται χωρίς, φυσικά, καμία οικονομική επιβάρυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: