Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Στην υγειά του κοροϊδου!

Τα κόμματα εισπράττουν 54 εκατομμύρια ευρώ! Μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν τελικά, όμως κάποιοι έγιναν πλούσιοι από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. 

 Τι εννοούμε; Οκτώ κόμματα εισέπραξαν το κολοσσιαίο ποσό των 54 εκατομμυρίων ευρώ! Ναι, καλά διαβάσατε 54 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οκτώ κόμματα. Ακόμα και ο ...
κ. Τζήμερος που πήρε κάτι παραπάνω από 1,5% και καλούσε την Μέρκελ να αφήσει την Ελλάδα να καεί, παίρνει "για τον κόπο του" 750.000 ευρώ! Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν φάρσα, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα.

 Από τα οκτώ κόμματα, μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει ξεκαθαρίσει ότι το σύνολο της κρατικής επιδότησης των 3,75 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει θα το διαθέσει σε κοινωφελές έργο και στο τέλος της χρονιάς, μάλιστα, θα καταθέσει και τα παραστατικά των δαπανών για το κοινοφελές έργο που θα προσφέρει. Όλοι οι άλλοι θα ενθυλακώσουν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ και θα μιλάνε εκ του ασφαλούς για "την ανάγκη μεταρρυθμίσεων", για "την ανάγκη θυσιών" κλπ.

 Πως μοιράζονται τα χρήματα; Η Νέα Δημοκρατία θα πάρει 15.4 εκατ. ευρώ ελαφρά λιγότερα από τα 17 εκατ. ευρώ που πήρε πέρσι, λόγω μειωμένου αριθμού ψηφοφόρων.

 Οι "ριζοσπάστες" του ΣΥΡΙΖΑ από 4 εκατ. ευρώ τώρα θα τσεπώσουν 14,1 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

 Το ΠΑΣΟΚ που έχει προεισπράξει επιχορηγήσεις 120 εκατ. ευρώ έναντι μελλοντικών εισπράξεων θα λάβει... "μόλις" 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πριν από τρία χρόνια έπαιρνε 21,75 εκατομμύρια! Πόσα χρόνια πρέπει να εισπράττει για να ξεπληρωθεί το δάνειο; Κάπου 20 χρόνια! Που τότε κανένας δεν ξέρει αν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ...

 Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, θα εισπράξουν 4 εκατ. ευρώ και ο Π. Καμμένος έχει μιλήσει ήδη για "κοινωνικές δράσεις που θα διαθέσει μέρος του ποσού".

 Για την Χρυσή Αυγή τα είπαμε και οι δημοκράτες της Αριστεράς, η ΔΗΜΑΡ θα εισπράξει 3,4 εκατ. ευρώ.

Tο ΚΚΕ, θα πρέπει να βολευτεί με 3,95 εκατ. ευρώ, ενώ ο Θ. Τζήμερος θα εισπράξει 750.000 ευρώ...

 Σε καλή μεριά κύριοι…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

paliolamogia psofos