Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τρόμος και πανικός από τις ψεύτικες απαγωγές παιδιών


Οι αστυνομικοί της ασφάλειας, αλλά και της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προσπαθούν να εντοπίσουν τον δημιουργό της εφιαλτικής ιστορίας, ενώ βέβαια ευθύνες έχουν και όσες ιστοσελίδες χωρίς ίχνος σοβαρότητας και χωρίς να επιβεβαιώσουν τις φήμες από πουθενά, αναπαρήγαγαν τις δήθεν απαγωγές σπέρνοντας τον τρόμο ! Το μακάβριο αλλά και κακόγουστο ψέμα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού αρκετοί γονείς φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να βγαίνουν από το σπίτι !

Το μαύρο αυτοκίνητο των δήθεν απαγωγέων

Σύμφωνα με την ανυπόστατη φημολογία που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, ένα μαύρο αυτοκίνητο ...
μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επιβαίνουν δύο άνδρες, σταματάει σε παιδικές χαρές και αρπάζει παιδιά, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι γονείς τους. Οι υποτιθέμενες απαγωγές παιδιών αναφέρθηκαν στο Μενίδι, το Μαρούσι, στην Ηλιούπολη, στην Ελευσίνα, στον Κολωνό, στο Γαλάτσι αλλά και σε περιοχές της περιφέρειας όπως Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Καλαμάτα, Πύργος και Πάτρα.

«Εμπόριο οργάνων από παιδιά»!

Οι αρρωστημένοι φαρσέρ έφθασαν στο σημείο να διαδώσουν ότι βρέθηκε ένα αγόρι στο Μενίδι με χειρουργικές τομές στο σώμα του και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια οι απαγωγείς του είχαν αφαιρέσει ζωτικά όργανα όπως τα νεφρά του ! Η ψεύτικη είδηση διαδόθηκε εκτός από το διαδίκτυο και από στόμα σε στόμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί, όπως ήταν φυσικό, πανικός.

Η διάψευση από την αστυνομία
Η γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την φημολογία για δήθεν απαγωγές παιδιών σε διάφορες περιοχές, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι αναρτήσεις που αναφέρονται σε αυτό το θέμα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού δεν υπάρχει καμία σχετική καταγγελία στις αρχές.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: