Κυριακή 22 Μαΐου 2011

" Ας μην εχει την ιδια τυχη με τον πατερα του "

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στη μητέρα του 42χρονου επιχειρηματία,που με δάκρυα στα μάτια προσεύχεται να μη χάσει το παιδί της,όπως είχε χάσει τον άντρα της πρίν από δέκα χρόνια,όταν κι εκείνος είχε δεχτεί επίθεση από ληστές στο κοσμηματοπωλείο.

«Ας μην έχει την ίδια τύχη με τον πατέρα του...» Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 42χρονου επιχειρηματία που πυροβολήθηκε από ληστές προσεύχεται να μη χάσει το παιδί της, όπως είχε χάσει τον άντρα της πριν από δέκα χρόνια, όταν κι εκείνος είχε δεχτεί επίθεση από ληστές στο κοσμηματοπωλείο του.

Την Παρασκευή λίγο πριν από τις 2.00 το μεσημέρι ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Καλύβας ετοιμαζόταν να κλείσει το κοσμηματοπωλείο του στην οδό Καραβία 56, στα Κάτω Πατήσια, και να πάει στο πατρικό του, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Ενα μηχανάκι με δύο άντρες σταμάτησε ακριβώς μπροστά στην πόρτα του κοσμηματοπωλείου. Ο ένας από τους δύο δράστες αποβιβάστηκε και με ένα κράνος που κρατούσε στα χέρια χτύπησε με δύναμη τη γυάλινη είσοδο.

Προφανώς, οι δράστες δεν είχαν αντιληφθεί ότι ο επιχειρηματίας βρισκόταν στο γραφείο του, στο βάθος του καταστήματος, και προσπάθησαν να εισβάλουν προκειμένου να αρπάξουν κοσμήματα. Ο 42χρονος αντέδρασε και βγήκε από το κατάστημα. Οταν πλησίασε τους δύο δράστες, ο ένας απ' αυτούς τον πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις φορές από κοντινή απόσταση. Ο συνεργός του κρατούσε μαχαίρι.

Ο 42χρονος τραυματίστηκε στον λαιμό και τον θώρακα και αιμόφυρτος, σωριάστηκε στο πεζοδρόμιο. Προσπαθώντας να σώσει το βιός του, λίγο προτού χάσει τις αισθήσεις του πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το τηλεκοντρόλ που είχε στα κλειδιά του, με αποτέλεσμα να κατέβουν τα προστατευτικά ρολά του κοσμηματοπωλείου. Οι ληστές σχεδόν αμέσως τράπηκαν σε φυγή.

Στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα έφθασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ασθενοφόρο, με το οποίο ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο «Σωτηρία». Εκεί μέχρι αργά χθες το βράδυ υποβαλλόταν σε ιδιαίτερα δύσκολη χειρουργική επέμβαση. Σύύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Ανθρώπινο ράκος η μητέρα του, κ. Κατίνα, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η μοίρα χτύπησε πάλι την οικογένειά της. Αναστατωμένοι ήταν και οι γείτονες που είδαν τον 42χρονο επιχειρηματία να σωριάζεται στο πεζοδρόμιο μέσα σε μια λίμνη αίματος. «Λίγα λεπτά πριν γίνει το κακό είχαν περάσει από το σημείο δύο μηχανές με αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. Ολα έγιναν σε λίγα λεπτά. Είναι τραγικό, πριν από δέκα χρόνια ο πατέρας του έχασε τη ζωή του από ληστές...» λέει στην «Espresso» η κ. Κατερίνα Κάρπου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παταράκη, ο 42χρονος «ήταν παλικάρι. Αντιστάθηκε για να σώσει το μαγαζί του και, τελικά, τα κατάφερε. Ελπίζω να μπορέσει να σώσει και τη ζωή του». «Εσπασαν τη γυάλινη πόρτα με κράνος με σκοπό να μπουν μέσα... Είναι ψυχροί δεν καταλαβαίνουν τίποτα, πυροβολούν, σκοτώνουν, φεύγουν» λέει η Κατίνα Δώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: