Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Kimi Raikkonen: 15ος στο ντεμπούτο του στο Nascar.

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 στην Formula 1, πήρε το βάπτισμα του πυρός στους αγώνες Nascar την Παρασκευή το βράδυ, όπου έλαβε μέρος στην κατηγορία Nascar Camping World Truck Series στο Charlotte Motor Speedway.

O Φιλανδός ξεκίνησε από την 31η θέση, καθώς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υπερστροφής με το αυτοκινητό του, δίνοντας μας ωστόσο την ευκαιρία να τον απολαύσουμε να κάνει ανάποδο τιμόνι στην οβάλ πίστα.

Η θέση του στην εκκίνηση μπορεί να μην ήταν καλή, όμως ο Raikkonen μπήκε αποφασισμένος στον αγώνα, κατ' αρχήν για να μάθει και εν' συνεχεία για να πάρει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.
Με τα προβλήματα υπερστροφής να συνεχίζονται και στον αγώνα, βρέθηκε σε πολλές περιπτώσεις να πηγαίνει με το πλάι ενώ και οι επαφές με τον τοίχο δεν έλειψαν.
Οι κάμερες έτσι, είχαν από κοντά το μαύρο φορτηγάκι με το νούμερο 15 στις πόρτες, με τον Kimi να κερδίζει τελικά 16 θέσεις στο πρώτο του αγώνα στον θεσμό.

Ο ίδιος δήλωσε:
«Ήταν αρκετά καλά. Χτύπησα τον τοίχο δύο φορές, την μια λίγο πιο αργά, την άλλη λίγο πιο σκληρά.
Ένιωσα πως μετά από αυτό το χτύπημα το σύστημα διεύθυνσης υπέφερε.»

«Το αυτοκίνητο άρχισε να λειτουργεί όλο και καλύτερα όσο μεγάλωναν τα stints.
Δυστυχώς λόγο των ατυχημάτων, το αυτοκίνητο ασφαλείας έμπαινε ξανά και ξανά.
Στην επανεκκίνηση πάντα έπαιρνε κάποια ώρα, μέχρι το αυτοκίνητο να λειτουργήσει έτσι όπως πρέπει.
Αν είχα την ευκαιρία να κάνω μεγαλύτερα stints, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο.»

«Σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο όταν κάνεις έναν αγώνα, καθώς μπορείς να μάθεις από τις επανεκκινήσεις τον τρόπο που πρέπει να κινηθείς και άλλα τέτοια πράγματα.»




pitlane.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: