Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Απειλεί ξανά ο Montezemolo

Η έντονη κινητικότητα γύρω από την ιδιοκτησία της Formula 1 που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι αποκτά ακόμα μεγαλύτερες επεκτάσεις. Από τη στιγμή που η κοινοπραξία που διεκδικεί την εκμετάλλευση του σπορ αποτελείται από τη News Corp και το ιταλικό επενδυτικό γκρουπ Exor, του οποίου ηγείται η οικογένεια Agneli, το όνομα της Ferrari δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από το χορό.

Τα πάντα αποκτούν ξεχωριστή σημασία καθώς στο τέλος του 2012 ολοκληρώνεται η παρούσα Συνθήκη Ομόνοιας και δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για ανανέωσή της. Υπό αυτό το πρίσμα, η πρόσφατη συνέντευξη του Luca di Montezemolo στο CNN έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Πρόεδρο της Ferrari να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένης ξανά της πιθανότητας από το 2013 και μετά οι ομάδες να διοργανώνουν μόνες τους το δικό τους πρωτάθλημα.

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πραγματιστές. Στο τέλος του 2012 τα συμβόλαια κάθε ομάδας με τη CVC θα λήξουν. Έτσι, έχουμε τρεις εναλλακτικές. Είτε θα ανανεώσουμε με τη CVC είτε θεωρητικά -όπως έκαναν οι ομάδες μπάσκετ στις ΗΠΑ με μεγάλη επιτυχία- θα δημιουργήσουμε τη δική μας εταιρεία, όπως το NBA, για να διοργανώνει τους αγώνες, να διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα λοιπά. Τρίτον, μπορούμε να βρούμε ένα διαφορετικό συνεργάτη. Ο Bernie Ecclestone έχει κάνει καλή δουλειά αλλά έχει ξεπουλήσει τρεις φορές και η εταιρεία δεν του ανήκει πλέον. Η CVC είναι εκείνη που θα πουλήσει. Θα είναι απόφαση των ομάδων. Στο τέλος του 2012 τα συμβόλαια θα λήξουν και τότε στη CVC δεν θα ανήκει θεωρητικά τίποτα. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Θα δούμε το τι θα γίνει και θα έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας», είπε ο Ιταλός.

Ο Montezemolo δεν παρέλειψε να επικρίνει τους νέους κανονισμούς: «Νομίζω ότι το έχουμε παρακάνει με τα τεχνητά στοιχεία. Είναι σαν να αναγκάζω ποδοσφαιριστές να φορούν παπούτσια για τένις στη βροχή. Τα pit stop είναι υπερβολικά πολλά. Θέλω να βλέπω ανταγωνισμό στην πίστα και όχι στα pit. Και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πια τι γίνεται γιατί βγαίνεις από τα pit και δεν ξέρεις σε ποια θέση βρίσκεσαι. Νομίζω επίσης το έχουμε παρακάνει με τα κουμπιά. Ο οδηγός εστιάζει στα κουμπιά όταν του επιτραπεί να προσπεράσει. Η Ferrari θα πιέσει πολύ την αρχή του σπορ -με σεβασμό στην ομοσπονδία και στις άλλες ομάδες- για να αποφύγουμε η F1 να το παρακάνει τόσο πολύ γιατί νομίζω ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον κόσμο που βλέπει από την τηλεόραση αλλά και από την πίστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: