Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Αποχωρούν οι 8 ομάδες της FOTA από την F1

Στον αέρα βρίσκεται η F1, καθώς οι οκτώ ομάδες της FOTA (ανάμεσά τους η Ferrari και η McLaren) ανακοίνωσαν την απόφαση τους να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα και να δημιουργήσουν το δικό τους, ύστερα από την μη επίλυση των διαφωνιών τους με την FIA για τους κανονισμούς του 2010 και για τον τρόπο διακυβέρνησης του σπορ.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ferrari, McLaren, Renault, BMW, Toyota, Red Bull, Brawn και Toro Rosso, μετά από σύσκεψη που έκαναν την Πέμπτη (18/6), πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα.

H ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Οι ομάδες δεν έχουν άλλη εναλλακτική επιλογή από το να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την διεξαγωγή ενός νέου πρωταθλήματος, το οποίο θα αντικατροπτίζει την αξία των συμμετεχόντων και των συνεργατών τους".

Εαν τα δεδομένα δεν αλλάξουν, το νέο πρωτάθλημα που θα δημιουργηθεί, θα ξεκινήσει από την επόμενη σεζόν.

Μέχρι στιγμής, μόνο οι Williams και Force India παραμένουν υπό τη FIA, η οποία δηλώνει ότι για τις θέσεις που θα μείνουν κενές, υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες που θα δείξουν ενδιαφέρον για να μπουν στο χώρο, όπως έχει γίνει με τις Campos, US F1 και Manor.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τόνισαν ότι είναι απογοητευμένοι από την στάση της FOTA, στην οποία και έδωσαν διορία μέχρι τις 19 Ιουνίου για να επιστρέψουν.

"Το νέο πρωτάθλημα θα σέβεται το κοινό και θα προσελκύσει τους κορυφαίους οδηγούς αλλά και τους οικονομικά σπουδαιότερους χορηγούς. Ολη η ιστορία του σπορ αναφορικά με ομάδες, οδηγούς, σπόνσορες θα βρίσκεται μαζί μας από την επόμενη σεζόν", καταλήγει η ανακοίνωση της FOTA, δείχνοντας τις διαθέσεις των εταιριών.


πηγη : www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: