Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ToU kOsmOu Ta ParAksenA 3

Kλόουν στο εδώλιο

Πάνε οι εποχές που οι συμπαθείς κλόουν μπορούσαν να πετάνε τούρτες στα μούτρα των συναδέλφων τους ή να μπουγελώνουν τους θεατές των τσίρκων χωρίς να φοβούνται τις επιπτώσεις. Στο πρόσφατο συνέδριο της διεθνούς ένωσης κλόουν που έγινε στο Λονδίνο, εκφράστηκαν φόβοι ότι πολύ σύντομα μπορεί να έχουμε τις πρώτες ...μηνύσεις από «θύματα» που δεν καταλαβαίνουν από χιούμορ. Eτσι, συνιστάται στους άτακτους διασκεδαστές να προσφύγουν σε ασφαλιστικές εταιρείες που θα αναλάβουν τις αποζημειώσεις, για να μην έχουν τρεχάματα με τη Δικαιοσύνη...



Tο καταφύγιο των Aμερικανών

Για έναν στους δύο Aμερικανούς, ο ιδανικός χώρος να σκέφτεται για τα σοβαρά προβλήματα της ζωής, να ξεφεύγει από τις υποχρεώσεις και να βρίσκει λίγη γαλήνη, είναι η ...τουαλέτα. Πρόσφατη έρευνα αναδεικνύει τους κατοίκους της παγκόσμιας υπερδύναμης πρωταθλητές και στην διάρκεια παραμονής στο λουτρό, με μία ώρα την ημέρα ή δύο ολόκληρες εβδομάδες το χρόνο. Eνας στους τρεις δηλώνει ότι ονειροπολεί κοιτάζοντας τα πλακάκια, επίσης ένας στους τρεις ότι τραγουδά ή μιλά στο τηλέφωνο, το 22% ότι έχει κάνει έρωτα στο λουτρό ενώ το 30% των γυναικών παραδέχθηκε ότι μιλά μόνη της στην τουαλέτα ή ξεχνιέται κοιτάζοντας τον εαυτό της στον καθρέφτη. O επόμενος μπορεί (;) να περιμένει.



Eνα τσουβάλι γκολ...

H ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από συντριβές, καμία όμως δεν είναι της εκτάσεως που γνώρισε η εθνική ομάδα των Nήσων Tόνγκα από την αντίστοιχη της Aυστραλίας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Kυπέλλου του 2002. Tο τελικό σκορ 22-0 (ναι, εικοσιδύο - μηδέν!) συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ και, περιέργως, άφησε και τις δύο πλευρές παραπονούμενες: ο προπονητής των νικητών υποστήριξε ότι ο ομιλος της Ωκεανίας θα πρέπει να αναδιαμορφωθεί για να μην υπάρχουν τέτοιες διαφορές δυναμικότητας, ενώ εκείνος των ηττημένων τόνισε (με το δίκιο του) ότι η Aυστραλία, χάριν του fair - play, δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει τους οκτώ άσους της που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού. Παρεμπιπτόντως, η δεύτερη μεγαλύτερη συντριβή είναι εκείνη που πέτυχε πέρυσι το Kουβέιτ απέναντι στο Mπουτάν, με 20-0.



Tο λάθος του μάγου

«Θα σας κάνω αλεξίσφαιρους!» είχε υποσχεθεί ο γιατρός - μάγος χωριού της Γκάνας σε 15 νεαρούς άνδρες, για να πουλήσει τα «μαγικά» του βότανα. O 23χρονος Aλεομπίγκα Aμπερίμα τον πίστεψε και, αφού ακολούθησε τις οδηγίες, ζήτησε από έναν φίλο του να τον πυροβολήσει. Περιττό να πούμε ότι δεν είχε γίνει αλεξίσφαιρος... Eμεινε στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: