Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Εκτός Toro Rosso ο Σεμπαστιάν Μπουρντέ


Οπως αναμενόταν, η Toro Rosso ανακοίνωσε και επίσημα την Πέμπτη (16/7) την άμεση απομάκρυνση του Σεμπαστιάν Μπουρντέ από την μία εκ των δύο αγωνιστικών της θέσεων.

Ο 30χρονος γάλλος έκανε ντεμπούτο πέρυσι στην F1 με την ιταλική ομάδα, προερχόμενος από τέσσερις σερί τίτλους στα αμερικανικά Champ Cars.

Οι μόλις τέσσερις βαθμοί που κατάφερε να συγκεντρώσει σε ολόκληρη τη σεζόν, θεωρήθηκαν πενιχρή συγκομιδή από τους ανθρώπους της STR, οι οποίοι τον προηγούμενο χειμώνα έκαναν δοκιμές αξιολόγησης με τον Τακούμα Σάτο με την προοπτική να συνεργαστούν με τον ιάπωνα.

Τελικά αποφάσισαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον Μπουρντέ φέτος, ωστόσο ο γάλλος δεν δικαίωσε και πάλι τις προσδοκίες.

Ο απολογισμός του στους πρώτους εννιά αγώνες της σεζόν ήταν μόλις δύο βαθμοί, ενώ στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν σε επτά περιπτώσεις πιο αργός από τον rookie ομόσταβλό του Σεμπαστιάν Μπουεμί.

Ο επικεφαλής της Toro Rosso, Φραντς Τοστ, τόνισε για την απομάκρυνση του Μπουρντέ: "Στην δεύτερη χρονιά του Σεμπαστιάν μαζί μας, η συνεργασία δεν ήταν αυτό που περιμέναμε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσουμε την αντικατάστασή του από τον επόμενο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος, το ουγγρικό GP".

Τη θέση του Μπουρντέ αναμένεται να πάρει ο 19χρονος ισπανός δοκιμαστής της Red Bull, Χάιμε Αλγκουερσουάρι, ο οποίος εφόσον κάνει ντεμπούτο στο Ουγγαρόρινγκ, θα γίνει ο νεότερος σε ηλικία πιλότος που παίρνει μέρος σε αγώνα F1 στην ιστορία του αθλήματος.


πηγη : www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: