Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Σκοτώθηκε ο γιος του Τζον Σέρτις

Ο Χένρι Σέρτις, γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 το 1964 Τζον Σέρτις, έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια αγώνα F2 στην βρετανική πίστα Μπραντς Χατς την Κυριακή (19/7).


Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην δεύτερη κούρσα της ημέρας, όταν ύστερα από ατύχημα του συναθλητή του, Τζακ Κλαρκ, ξεκόλλησε ένας τροχός από το μονοθέσιο και χτύπησε τον ανυποψίαστο Σέρτις στο κεφάλι.

Ο 18χρονος πιλότος έχασε τις αισθήσεις του, έφυγε ευθεία εκτός πίστας και καρφώθηκε με ταχύτητα στις μπαριέρες.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ιατρική βοήθεια για να τον απεγκλωβίσει από το μονοθέσιο και να τον μεταφέρει στο ιατρικό κέντρο του σιρκουί, πριν μεταφερθεί από αέρος στο νοσοκομείο Ρόγιαλ του Λονδίνου.

Λίγες ώρες αργότερα, εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι ο Σέρτις υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Σέρτις θεωρούταν ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους οδηγούς της Μ. Βρετανίας, έχοντας τρέξει στα εθνικά πρωταθλήματα της Formula BMW, της Formula Renault, αλλά και στην βρετανική F3 πέρυσι.

Φέτος έκανε ντεμπούτο στην F2 και στον πρώτο αγώνα στο Μπραντς Χατς την Κυριακή (19/7), ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών.

Ο πατέρας του, Τζον Σέρτις, παραμένει μέχρι σήμερα ο μοναδικός άνθρωπος που έχει στεφθεί πρωταθλητής σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο στους τέσσερις όσο και στους δύο τροχούς.

Εκτός από τον τίτλο F1 του 1964, πανηγύρισε συνολικά επτά παγκόσμια πρωταθλήματα σε αγώνες με μοτοσικλέτες 350cc και 500cc, κατά το διάστημα 1956-1960. Σήμερα είναι 75 ετών και υποστήριζε θερμά την καριέρα του γιου του στα μηχανοκίνητα.


πηγη : www.sport.gr















Δεν υπάρχουν σχόλια: