Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Ο Λιουις Χαμιλτον είναι ο νικητής του GP Ουγγαρίας.

Την πρώτη του προσωπική νίκη, αλλά και της McLaren, για φέτος πανηγύρισε στο GP της Ουγγαρίας ο Λούις Χάμιλτον.

Δεύτερος τερμάτισε ο Κίμι Ραϊκόνεν και τρίτος ο Μαρκ Γουέμπερ. Πέρασε στην... ιστορία ο Χαϊμέ Αλγκερσουάρι (Toro Rosso), ο οποίος έγινε ο νεότερος πιλότος στην Formula 1.

Στη σκιά του σοβαρού τραυματισμού του Φελίπε Μάσα, ο Χάμιλτον έδειξε στην Ουγγαρία κάτι από τον παλιό καλό εαυτό του. Αν και ο φετινός τίτλος χάθηκε από νωρίς για τον Βρετανό πιλότο, η εμφάνισή του ήταν αντάξια ενός πρωταθλητή.

Καθοριστικό αποδείχθηκε για τον πιλότο της ΜcLaren το προσπέρασμα που έκανε στο δεύτερο γύρο, όπου άφησε πίσω του τον Γουέμπερ. Ο Χάμιλτον πήρε την πρωτοπορία και κατάφερε να οδηγήσει την κούρσα μέχρι και το τέλος, αφήνοντας πίσω του τον «μοναχικό» οδηγό της Φεράρι, Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Φινλανδός, από την πλευρά του εξασφάλισε την παρουσία του στο βάθρο των νικητών για δεύτερη φορά φέτος μετά το Μονακό, αν και βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» από τους αγωνοδίκες, λόγω της επαφής που είχε με άλλους οδηγούς κατά την εκκίνηση του αγώνα.

Απόλυτα κερδιμένος, αν και τρίτος, ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της Red Bull για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο Αυστραλός με τους βαθμούς που εξασφάλισε ανέβηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης των οδηγών, αφήνοντας πίσω του τον «ομόσταυλό» του, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος εγκατέλειψε. Την ίδια τύχη είχε και ο Φερνάντο Αλόνσο.

Την βαθμολογούμενη οκτάδα, συμπλήρωσαν οι Νίκο Ρόσμπεργκ, Χέικι Κοβαλάινεν, Τίμο Γκλοκ, Τζένσον Μπάτον και Γιάρνο Τρούλι.

Βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών .

Δεν υπάρχουν σχόλια: