Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Μωρό από κατεψυγμένο σπέρμα 21 ετών

Για 21 ολόκληρα χρόνια, το σπέρμα του 43χρονου Νικ Ραφανέλι από την Νότια Αυστραλία, παρέμενε κατεψυγμένο σε υγρό άζωτο, στους -196 βαθμούς Κελσίου, πριν αυτό τοποθετηθεί στην 34χρονη σύζυγό του Τερέζα Κίλζμπι.

Όλα άρχισαν το 1986 στο Πόρτ Πίρι της Νότιας Αυστραλίας, όταν ο 22χρονος τότε μηχανικός αυτοκινήτων, άρχισε να χάνει ξαφνικά βάρος και μετά τις πρώτες εξετάσεις οι γιατροί διαπίστωσαν ότι προσβλήθηκε από μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Στο νοσοκομείο της Αδελαΐδας όπου κατέφυγε για θεραπεία, οι γιατροί του είπαν ότι θα χρειαστούν 9 χημειοθεραπείες για να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος και του εξήγησαν τις συνέπειες της θεραπείας αυτής και ότι στο μέλλον δεν θα μπορεί να αποκτήσει παιδί.

Ο Νικ που ήθελε πάρα πολύ να γίνει πατέρας αποφάσισε τότε να του πάρουν σπέρμα και να το φυλάξουν στην κατάψυξη με την ελπίδα ότι θα επιζούσε από τον καρκίνο και ότι κάποια μέρα στο μέλλον θα γνώριζε και τη γυναίκα με την οποία και θα ήθελε να αποκτήσει ένα παιδάκι.

Για τη φύλαξη του σπέρματος στην βαθιά κατάψυξη πλήρωνε 250 δολλάρια το χρόνο, ενώ παράλληλα οι γιατροί τον είχαν ενημερώσει ότι η "ζωή" του σπέρματος είναι γύρω στα 7 χρόνια.

Όμως, μέχρι ο Νικ να συναντήσει τη γυναίκα με την οποία θα αποφάσιζε να περάσει μαζί της την υπόλοιπη ζωή του και να αποκτήσει οικογένεια πέρασαν 21 χρόνια.

Το 2005 συνάντησε την 34χρονη σήμερα Τερέζα Κίλζμπι και πριν ένα χρόνο αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το καταψυγμένο σπέρμα, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν βέβαιη η καταλληλότητά του.

Τελικά με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης η Τερέζα έμεινε έγκυος και οι ευτυχείς γονείς περιμένουν, μέχρι τα Χριστούγεννα, να αποκτήσουν παιδί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: