Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Gallardo... new generation

lamborghini_lp550-2.jpg


Το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Lamborghini στις πωλήσεις δεν είναι άλλο από αυτό της Gallardo, καθώς αυτές κυμαίνονται πάνω από τις 9000 μονάδες. Έτσι, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να παράγει ένα νέο μοντέλο, το οποίο αποκαλείται LP 550-2 και παίρνει το όνομα του Βαλεντίνο Μπαλμπόνι, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως «πρέσβης» της Lamborghini.


Μάλιστα, ο Μπαλμπόνι δήλωσε ότι «Μία Lamborghini πρέπει πάντα να συνδυάζει την ακρίβεια ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου με την αξιοπιστία ενός καλού φίλου». Η LP 550-2, λοιπόν, είναι το μοναδικό σύγχρονο μοντέλο της Lamborghini με κίνηση στους πίσω τροχούς. Σε αυτό, άλλωστε, αναφέρεται ο αριθμός δυο στην ονομασία του μοντέλου, ενώ ο 550 είναι οι ίπποι που αποδίδει ο 10κύλινδρος κινητήρας των 5,2 λίτρων και συνδυάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το αμάξωμα ζυγίζει 1380 κιλά, φτάνει τα 100 χιλιόμετρα/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 320 χιλιόμετρα/ώρα. Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση του νέου μοντέλου της Gallardo ξεχωρίζει η λευκόχρυση ταινία, η οποία διαπερνά όλο το αμάξωμα, ενώ είναι διαθέσιμη σε οχτώ χρώματα. Το υλικό του εσωτερικού είναι το μαύρο δέρμα με άσπρες λωρίδες, ενώ στον εξοπλισμό διακρίνεται για την κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα πλοήγησης με bluetooth, καθώς και την ανύψωση του μπροστινού άξονα σε περίπτωση που ο οδηγός θελήσει να αποφύγει μικρά εμπόδια.

Τέλος, όσον αφορά την τιμή της LP 550-2, αυτή έχει οριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά στις 162000 ευρώ. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηχανικοί της εταιρείας πρόσεξαν όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες στο νέο μοντέλο της Lamborghini, ώστε αυτό να είναι τόσο ασφαλές όσο και απολαυστικό στην οδήγηση.

πηγη : www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: