Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Διαθέσιμος ο Chrome 8

Η Google ανακοίνωσε τον Chrome 8, τη τελευταία έκδοση του ανερχόμενου browser της Σε αυτήν την έκδοση αντιμετωπίζονται πολλές εκατοντάδες bugs, μερικά εκ των οποίων έχουν να κάνουν με κενά ασφαλείας (τέσσερα από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως κρίσιμα από την Google).

Και καθώς όλο και πιο συχνά τα PDFs που κατεβάζει κανείς από το δίκτυο αποτελούν πηγές προβλημάτων σχετικά με την ασφάλεια του συστήματος μας, η Google αποφάσισε να δώσει τέλος σε αυτό το πρόβλημα με μια δική της λύση: είχε ενσωμάτωσε στο browser της μια λειτουργία για PDF η οποία δεν επέτρεπε την εκτέλεση κανενός εξωτερικού plug-in για το άνοιγμα των σχετικών αρχείων. Αυτή η λειτουργία στον Chrome 8 είναι ενεργοποιημένη από default.

Τα PDFs ανοίγουν στο λεγόμενο sandbox, από το οποίο δεν μπορεί να διεισδύσει επιζήμιος κώδικας στο σύστημα σας. Επιπλέον από default στη νέα έκδοση του browser τα PDFs απεικονίζονται ως σελίδες HTML.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό είναι ο συγχρονισμός των passwords. Έτσι τα αποθηκευμένα passwords σας μεταφέρονται μέσω ενός λογαριασμού της Google απευθείας στο εκάστοε σύστημα από το οποίο μπαίνετε στο Internet.

Παράλληλα η Google συνεχίζει την ανάπτυξη των επόμενων εκδόσεων του browser της με τους ίδιους ταχύτατους ρυθμούς. Ο Chrome 9 βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες στη δοκιμαστική του φάση, ενώ η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Chrome 10 θα εμφανιστεί πριν το τέλος του έτους

Δεν υπάρχουν σχόλια: