Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η Ιστορία των Hilton

Tα τελευταία χρονια ολα σχεδον τα ΜΜΕ ασχολούνται με την Paris Hilton και τις περιπέτειες της.Αλλα αυτο το Κακομαθημένο Κορίτσι απο που κληρονόμησε την τεράστια Περιουσια της ; Διαβάστε Λοιπόν πιός κρύβεται πίσω απο την 'Δυναστεία' των HILTON. Hταν ο προπάππους της Paris ο Conrad Hilton που τα ξεκίνησε ολα.Ο Conrad Hilton Γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1887 και ηταν ο δευτερος γιος απο 8 παιδιά που ειχε μια οικογένια Νορβηγών Μεταναστών στις ΗΠΑ.

Ο Πατέρας του ο Αυγούστος προσπάθησε αρχικά να ανοίξει καποιες μικρές επιχειρίσεις στην περιοχή του Νέου Μεξικού αλλα με μέτρια αποτελέσματα.Μια απο τις επιχειρίσεις που ανοιξε ο Πατέρας του ήταν και ενα Motel οπου χρέωναν τους πελάτες με 2,5 δολάρια την Βραδια.Αυτη ηταν και η πρώτη επαφή του Conrad Hilton με τα ξενοδοχεία.Στα 30 του ο Conrad υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατο και πολέμησε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.Oταν τελείωσε με τον Στρατο επέστεψε στο Texas οπου απόκτησε ενα μικρό motel το οποίο και ανακαίνησε. Διαμόρφωσε τους χώρους του Ξεναδοχείου με τετοιον τρόπο ετσι ωστε να βγάζει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος απο αυτό.Σιγά Σιγά αναπτύχθηκε και ετσι το 1925 εχτισε το πρώτο ξενοδοχείο που εφερε το ονομα HILTON.
Η Δεκαετία του 1930 βρήκε την Αμερική με μεγάλη οικονομική Υφεση.

Τοτε λοιπόν πολλοι Ιδιοκτήτες αρχισαν να πουλούν σε εξευτελιστικές τιμες να Ξενοδοχεία τους.Ο Δαιμόνιος Hilton λοιπόν τότε ακριβώς εκανε τις Κινήσεις του : To 1937 αγόρασε το 22όροφο Ξενοδοχείο Sir Francis Drake Hotel στην τιμή των 275.000 δολαρίων.5 χρόνια πρίν το Ξενοδοχείο αυτο κοστιζε 4,1 εκατομύρια δολλάρια
Το 1940 ο Ηilton παντρευτηκε μια ηθοποιό την Zsa Zsa Gabor πράγμα το οποίο τον εκανε διασημότητα. Στην συνέχεια αγόρασε το Chicago's Palmer House για 19 εκατομύρια δολλάρια ( Το πούλησε το 2005 για 250 εκατομύρια δολλάρια ) και το New York's Plaza Hotel τα οποία φυσικά τον κανανε πολυεκατομυριούχο την δεκαετία του 1950.
Ετσι ξεκινησε ο Conrad Hilton και εχτισε την Περιουσία του.Σημερα υπάρχουν 553 ξενοδοχεία HILTON σε ολον τον Κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: