Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Προσοχή στα email συμπάθειας προς την Ιαπωνία!

Η Δράση Saferinternet του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου εφιστά την προσοχή σε ηλεκτρονικά μηνύματα που αυτές τις ημέρες έχουν ξεκινήσει να φτάνουν στους υπολογιστές μας και αφορούν την καταστροφή στην Ιαπωνία. Πρόκειται για μηνύματα, όπου απατεώνες εμφανίζονται ως εκπρόσωποι έγκριτων οργανισμών (φιλανθρωπικών, ιατρικών, κ.λπ.) και ζητούν τη βοήθειά μας με την καταβολή χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς που επισημαίνουν.Σε άλλα δε μηνύματα, απατεώνες εμφανίζονται ως θύματα της τραγωδίας που έχασαν τα πάντα και δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα χρήματα για να ενταφιάσουν τους νεκρούς τους, μας ζητάνε λοιπόν να τους βοηθήσουμε οικονομικά.

Τέτοια αρρωστημένα μυαλά θα πρέπει να τα σταματήσουμε. Μην απαντάτε σε κανένα τέτοιο μήνυμα και σαφώς σε καμία περίπτωση μην στέλνετε χρήματα σε λογαριασμούς.

Εάν δεν έχετε firewall ή λογισμικό antivirus στον υπολογιστή σας, καλό θα είναι να τον θωρακίσετε με τέτοια λογισμικά, καθώς απατηλά μηνύματα μπορούν – εκτός των άλλων – να εγκαταστήσουν ιούς ή δούρειους ίππους στον υπολογιστή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: