Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΣΟΚ με Δεβετζή! Ποινή αποκλεισμού δύο χρόνων

Νέο "χτύπημα" δέχτηκε ο ελληνικός αθλητισμός, αφού μια τουλάχιστον περίεργη υπόθεση είδε το Σάββατο το φως της δημοσιότητας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της IAAF. Η διεθνής ομοσπονδία στίβου, έχει αναγράψει στον πίνακα με τους πρόσφατα τιμωρημένους αθλητές που διατηρεί στην ιστοσελίδα της για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ, το όνομα της Πηγή Δεβετζή.

Χωρίς ποτέ να έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι, γράφει στο σχετικό πίνακα ότι η Δεβετζή έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο χρόνων για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ (αποφυγή ελέγχου) στις 23 Μαϊου 2009. Ωστόσο την περίοδο εκείνη η Πηγή Δεβετζή συνεργαζόταν με έναν προπονητή στην Ουκρανία. Αυτή η είδηση δίνει με το χειρότερο τρόπο τέλος στην αθλητική καριέρα της 36χρονης πια Πηγής Δεβετζή η οποία πέρυσι δεν αγωνίστηκε αν και έκανε μια τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει.

Το παράδοξο είναι πως η υπόθεση δεν πέρασε από τα χέρια του ΣΕΓΑΣ, αφού ο πρόεδρος Βασίλης Σεβαστής δεν το επιθυμούσε...

Αρχικά το καλοκαίρι του 2009 ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό από την ΙΑΑF, η οποία ζητούσε από την ελληνική ομοσπονδία να μεσολαβήσει προκειμένου η αθλήτρια να δώσει εξηγήσεις. Στη συνέχεια όμως η διαδικασία "πάγωσε", με αφορμή ότι η άλτρια έδειξε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, και πλέον η καριέτα του λήγει άδοξα, με την ποινή αποκλεισμού να ισχύει ως τις 8 Δεκεμβρίου του 2012.

Οταν όμως επανήλθε το περασμένο φθινόπωρο, κοινοποιώντας την πρόθεσή της να επιστρέψει, το ίδιο έκανε και η IAAF. Ο φάκελος άνοιξε και πάλι, αρχικά δόθηκε εντολή στον ΣΕΓΑΣ να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία, αλλά στην πορεία η διεθνής ομοσπονδία διεμήνυσε στην ελληνική ότι θα αποφασίσει η ίδια για το θέμα.

Η κίνηση της ΙΑΑF ήταν απόλυτα λογική αφού η ελληνική ομοσπονδία δεν έδειξε ιδιαίτερη… θέρμη στην υπόθεση και απλά ενημερώθηκε πως η Πηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: