Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Οι 10 πιο παράξενες δουλειές του κόσμου!

Είναι αλήθεια, πως τώρα που η ανεργία μαστίζει την Ευρωζώνη ο κόσμος είναι πιο πρόθυμος να απασχοληθεί με δουλειές, που πάντα σνόμπαρε. Αυτός όμως που δεν είχαμε (ή τουλάχιστον είχα) φανταστεί ποτέ, είναι η ποικιλία των επιλογών. Υπάρχουν κάποιες δουλειές που προσφέρονται και κάποιοι πρέπει να τις κάνουν.Η λίστα δημοσιεύτηκε το 2011, από τον τέως δημοσιογράφο Tom Parnell. 


Δείτε λοιπόν τις πιο παράξενες δουλειές του κόσμου: ...

10) Μυριστής αυγών (το «δοκιμαστής» παραπέμπει κυρίως σε γεύση) 





Πρέπει να είναι μία από τις πιο επονείδιστες εργασίες εκεί έξω. Ο τύπος μυρίζει τα αυγά και σε περίπτωση που είναι χαλασμένα (μπορείτε να αντιληφθείτε τη μυρωδιά) τα πετάει. Τα καλά τα σπάει και χρησιμοποιεί το ασπράδι ή τον κρόκο, ανάλογα με το προϊόν που τον έχει προσλάβει. Χάλια…

9) Συλλέκτης Σκουληκιών





Υπέροχα. Σνομπάρετε; Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψάρεμα, να πα να μαζέψετε μόνοι σας τα σκουλήκια. Πάντως, αν σας ενδιαφέρει, στον Καναδά, πληρώνουν 4 cents το σκουλήκι. Οπότε με 1000 σκουλήκια βγάλατε ένα μεροκάματο των 400 δολαρίων. Λογικά όταν βρέχει, θα «πνίγονται» στη δουλειά!

8 ) Σπερματεγχύτης αγελάδων





Όταν η τεχνολογία συναντά την αγροτική παραγωγή, η παραγωγή της μπριζόλας, γίνεται πιο ποιοτικά, αλλά ΠΑΝΤΑ, υπάρχει ο άνθρωπος που κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Ο αφανής ήρωας, στην προκειμένη περίπτωση, το παρακάνει.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, βρίσκουμε πότε η αγελάδα είναι σε γόνιμες μέρες, ποιο σπέρμα είναι συμβατό (ώστε να αποφύγουμε αιμομικτικές διασταυρώσεις) και πώς να διατηρήσουμε το σπέρμα φρέσκο, μέχρι την κατάλληλη στιγμή.

Τότε, είναι που ο σπερματεγχύτης, πρέπει να βάλει το χέρι μέχρι τον αγκώνα στον κόλπο της αγελάδας, για να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Σίγουρα φοράει γάντι μέχρι τον αγκώνα, σίγουρα η αγελάδα ενθουσιάζεται αρκετά, ωστόσο μόνο ο ίδιος ξέρει τι σκέφτεται όταν τρώει μπριζόλα…

7) Ιατροδικαστικός βοηθός 





Η επόμενη δουλειά, έχει προοπτικές, αλλά περισσότερο αν νομίζεις πως η μεταφορά πτωμάτων, είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται στο Dexter.

Πρέπει να γεμίσεις φάρμες με πτώματα σε προχωρημένη αποσύνθεση, να δημιουργήσεις σκηνές εγκλήματος και οι εκπαιδευόμενοι νέοι, πρέπει να εφαρμόσουν τις έως τώρα γνώσεις τους για να ξετυλίξουν το νήμα του εγκλήματος.

Φυσικά, με το πέρας του μαθήματος, πρέπει να καθαρίσεις τον τόπο του εγκλήματος και να ξαναμετακινήσεις τα (δεν ξέρω αν τόνισα το «σε προχωρημένη αποσύνθεση») πτώματα. Πώς πάνε οι δουλειές; Σαπίλα..

6) Διάγνωση «φύλου¨ κοτόπουλων





Η κτηνοτροφία, έχει περίεργες θέσεις απασχόλησης λοιπόν. Μετά το μυριστή αυγών, έχουμε τον ειδικό που θα διαγνώσει το φύλο του κοτόπουλου. Θέλει ειδική γνώση και εξειδίκευση, για να στείλει τα θηλυκά στην παραγωγή αυγών και τα αρσενικά σε άλλο τομέα της αναπαραγωγής.

Δικαιολογημένα στη λίστα, αφού περνάς όλη τη μέρα, ψαχουλεύοντας τα γεννητικά όργανα νεογέννητων πουλιών.

5) Καθαριστής ενυδρείου καρχαριών





Το να περνάς την ώρα εργασίας σου, με κάποιον που σε βλέπει και του τρέχουν τα σάλια, μπορεί να ανεβάζει την αδρεναλίνη, ωστόσο παραμένει μία από τις πιο παράξενες δουλειές του κόσμου. Πόσο μάλλον, όταν σε παρακολουθούν δεκάδες παιδάκια που ήρθαν για επίσκεψη….

4) Καθαριστής δρόμων από νεκρά ζώα





Είσαι μέσα στο αμάξι και βλέπεις μία χιλιοπατημένη γάτα στην άσφαλτο. Τα επιφωνήματα που ακολουθούν είναι τουλάχιστον αηδίας. Σκέψου τώρα, να πρέπει να τα περισυλλέξεις από την άσφαλτο, χρησιμοποιώντας σπάτουλα. Αφού μαζέψεις το νεκρό ζώο κομμάτι κομμάτι, το μεταφέρεις και με το φορτηγάκι σου…

3) Χρυσωρύχος για το World of Warcraft





Μόνο μια εικόνα στο μυαλό. Σκοτεινό εργαστήριο, δεκάδες pc, ασιάτες να παίζουν ώρες WoW, με στόχο να μαζέψουν gold που θα πουλήσουν σε nerds. Τα nerds φυσικά, πρέπει να πληρώσουν με κανονικά χρήματα, που κάποιος δούλεψε για να τα βγάλει. Εκμετάλλευση, αλλά πολύ σωστή εργασία!

2) Μέντιουμ, που γράφει τις προβλέψεις του στα χαρτάκια από τα σοκολατάκια





Μέχρι πριν ένα τέταρτο, δεν είχα σκεφτεί ΠΟΤΕ, πως όντως, εκεί έξω, υπάρχει ένας random τύπος που κάνει αυτή τη δουλειά. Η δουλειά αυτή φαίνεται διασκεδαστική, αφού απλά γράφεις ότι σου κατέβει (μάλλον) όπως «θα συναντήσεις έναν άγνωστο άντρα που θα σου ζητήσει κάτι», σκαλώνοντας τον αναγνώστη που απλά έφαγε ένα σοκολατάκι για να καταπολεμήσει την υπογλυκαιμία. Σίγουρα, αρνητικό, πως δεν είσαι μπροστά την ώρα που διαβάζει μήνυμα τύπου «θα πεθάνεις σύντομα».

1) Zombie





Οι περισσότεροι της ηλικίας μου, έχουν κάποιο γνωστό που έπαιξε στο Κακό. Όμως μιλάμε για εργασία full απασχόλησης για το London Bridge Experience , με αποδοχές 30 χιλιάρικα αγγλικές λύρες το χρόνο. Απλώς πρέπει να κάνεις το Ζόμπι και να γυρνάς άσκοπα μέσα στα θεματικά πάρκα τρομάζοντας τον κόσμο. Ο ορισμός της παράξενης δουλειάς…








24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: