Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Πτώχευσε μετά από 32 χρόνια η Χαρτοποιία Θράκης

Μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας η Χαρτοποιία Θράκης - Diana AE οδηγήθηκε σε πτώχευση. Το τέλος της γνωστής χαρτοβιομηχανίας «γράφτηκε» μέσα στην εβδομάδα σε αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης όπου εκδικάστηκε κι έγινε δεκτό το αίτημα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, κ. Ζερίτη, για κήρυξή της σε καθεστώς πτώχευσης.

 Οι συνολικές υποχρεώσεις της Diana –σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο αίτημα πτώχευσης– εκτιμώνται σε περίπου...
30 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, για να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι απαιτήσεις, η σύνδικος θα καλέσει συνέλευση των πιστωτών στις 27 Σεπτεμβρίου. Το αρμόδιο δικαστήριο όρισε και σύνδικο στη διαδικασία πτώχευσης τη δικηγόρο Ρ. Πλουμιστού, η οποία επισκέφθηκε το εργοστάσιο με συνδικαλιστές και το «σφράγισε» ώστε να γίνει καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων.

 Οι περίπου 180 εργαζόμενοι (115 μόνιμοι στο εργοστάσιο της Ξάνθης και οι υπόλοιποι στο εμπορικό δίκτυο σε όλη τη χώρα) είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο και διεκδικούν συνολικό ποσό περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα ελπίζουν πως θα υπάρξει ενδιαφέρον από επενδυτές που θα αγοράσουν την επιχείρηση και θα τη θέσουν εκ νέου σε λειτουργία. Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο πως ενδιαφέρεται μία εταιρία γερμανικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: