Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

«Θωρακισμένοι» υπουργοί σε πανάκριβες λιμουζίνες!

Την ώρα που η Ελλάδα υπέγραφε τα μνημόνια λιτότητας με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και οι πολιτικοί υπόσχονταν μείωση στις σπατάλες, από τις πρώτες ενέργειες του πρώην υπουργού προστασίας του πολίτη Χρήστου Παπουτσή τον Μάρτιο του 2011, ήταν να παραγγείλει δύο πανάκριβα αυτοκίνητα από το Ισραήλ αξίας 1.312.000 ευρώ, για τον ίδιο αλλά και για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

 Προτάσεις για τα μάτια του κόσμου και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα 

 Τον Οκτώβριο του 2009, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ενημέρωνε τον ελληνικό λαό πως με εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όλοι οι βουλευτές και οι κρατικοί αξιωματούχοι, θα μετακινούνται στο εξής με αυτοκίνητα που δεν θα ξεπερνούν τα 1600 κυβικά.

 Δύο χρόνια μετά, οι βουλευτές ψηφίζουν...
ομόφωνα πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου σύμφωνα με την οποία τα αυτοκίνητα που χορηγούνται με τη μέθοδο λίζινγκ στους βουλευτές της Αθήνας δεν θα ξεπερνούν τα 1400 κυβικά ενώ εκείνα που χορηγούνται στους βουλευτές της περιφέρειας δεν θα ξεπερνούν τα 1800 κυβικά.

 Ο κύριος Πετσάλνικος μάλιστα, τόνιζε πως με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση θα εξοικονομούσε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

 Ενώ εκατομμύρια Έλληνες μετρούν τα ευρώ που έχουν στην τσέπη τους για να «βγάλουν» μία μέρα ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο Υπουργός προστασίας του πολίτη, Νίκος Δένδιας, χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους, τις θωρακισμένες BMW της σειράς 7, αξίας τουλάχιστον 656.000 ευρώ εκάστη, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

 Το χρονικό απόκτησης των πανάκριβων αυτοκινήτων.

  Όπως προκύπτει, τα δύο αυτοκίνητα, αγοράστηκαν από Ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στις θωρακίσεις, με μυστικά κονδύλια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή. Το ένα το κράτησε για να μετακινείται ο ίδιος, ενώ το άλλο δόθηκε στον πρώην υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

 Στην συνέχεια, όταν τα υπουργεία άλλαξαν χέρια, τον κ. Παπακωνσταντίνου αντικατέστησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κρατώντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, και αντίστοιχα ο Νίκος Δένδιας , ως νέος υπουργός προστασίας του πολίτη.

 Μπορεί οι μνημονιακές κυβερνήσεις να έκοψαν με μεγάλη ευκολία μισθούς και συντάξεις, μπορεί να έβαλαν με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία φόρους στους ανέργους και στους άστεγους, αλλά όταν πρόκειται για τη χλιδή τους και την προστασία τους από την οργή που έχουν προκαλέσει στους πολίτες τότε το χρήμα δεν το υπολογίζουν.

 Ο βουλευτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Νίκος Δένδιας, χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους δύο πανάκριβες θωρακισμένες λιμουζίνες μάρκας BMW-μοντέλο 760, οι οποίες αγοράστηκαν με μυστικά κονδύλια του υπουργείου προστασίας του πολίτη, επί ημερών του Χρήστου Παπουτσή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: