Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

'Ερχεται Ελλάδα ο Μπολτ!


Μετά από συντονισμένες ενέργειες της αθλητικής ηγεσίας της χώρας και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών, Γιουσέϊν Μπολτ, θα δώσει το παρών στον τελικό των γκραν-πρι που θα διεξαχθεί στις 12-13 Σεπτεμβρίου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Στις 9 παρά 10 το πρωί ήρθε το fax της οριστικής απάντησης του Ιρλανδού ατζέντη του 23χρονου υπεραθλητή.

Το χρονικό της συμφωνίας

Η αρχική ολιγωρία της Πολιτείας και η καθυστερημένη προσέγγιση του ατζέντη του Γιουσέϊν Μπολτ, Ρίκι Σιμς (σύμφωνα με το περιβάλλον του Τζαμαϊκανού αθλητή), ήταν η αιτία της αρχικής άρνησης του κορυφαίου σπρίντερ όλων των εποχών να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να τρέξει στον τελικό των γκραν-πρι. Η απάντηση του Ιρλανδού manager που έχει έδρα στο Λονδίνο, ήταν αρχικά αρνητική, ωστόσο, η επαναπροσέγγιση που επιχειρήθηκε από τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Σταύρο Δουβή (κατόπιν εντολής του Γιάννη Ιωαννίδη), αποδείχτηκε καθοριστική για την άφιξη του 23χρονου υπεραθλητή στην Ελλάδα.

Το τελευταίο αγκάθι

Στην πορεία, βέβαια κι ενώ ο manager του χρυσού ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή απεδέχθη την πρόταση, η αρνητική στάση του “δεξιού χεριού” του Μπολτ, αποτέλεσε το τελευταίο αγκάθι! Ο Τζαμαϊκανός προπονητής του ήταν αρνητικός, επειδή πριν από τρεις μήνες είχε στείλει mail στους διοργανωτές, για να ξέρει αν θα συμπεριλάβει το συγκεκριμένο meeting στο πρόγραμμα του αθλητή και δεν είχε πάρει ξεκάθαρη απάντηση. Η Πολιτεία πίεσε τον ατζέντη του 23χρονου παγκόσμιου ρέκορντμαν στα 100, τα 200 και τα 4Χ100 μέτρα, ανεβάζοντας το ποσό της αποζημίωσής του στις 300.000 Ευρώ για δύο ημέρες κι έτσι σήμερα το πρωί (08.50) το σίριαλ είχε αίσιο τέλος!

Σε σχολεία της Θεσσαλονίκης ο Μπολτ!

«Η θετική του απάντηση οριστικοποιήθηκε στις 9 παρά 10 το πρωί, όταν ήρθε με fax υπογεγραμμένη η σύμβαση της συμμετοχής στον τελικό των γκραν-πρι. Η συμφωνία περιλαμβάνει την επίσκεψη του Γιουσέϊν Μπολτ σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, όπου θα μιλήσει και θα δώσει χαρά στα παιδιά και θα υπογράψει αυτόγραφα. Ελπίζουμε ότι το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου, το Καυταντζόγλειο Στάδιο θα είναι γεμάτο έτσι ώστε η φίλαθλη κοινότητα της συμπρωτεύουσας να θαυμάσει τον τεράστιο αυτό αθλητή», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης εξερχόμενος από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Θα τρέξει στα 100 και τα 200!

Ο Γιουσεϊν Μπολτ που εδώ και περίπου δύο χρόνια είναι ανίκητος στα σπριντ έχοντας καταρρίψει δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 και τα 200 μέτρα και μία φορά στα στη σκυταλοδρομία των 4Χ100 μέτρων, είχε υπογράψει εδώ και δέκα ημέρες προσύμφωνο και το μόνο που απέμενε ήταν να μεταπεισθεί ο προπονητής του και να διαφοροποιήσει το πρόγραμμά του. Οι φίλαθλοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον 23χρονο Τζαμαϊκανό σπρίντερ στις κούρσες των 100 και των 200 μέτρων.Ενώ θα έρθει στη Θεσσαλονίκη λίγες μέρες νωρίτερα απο τους αγώνες για να συμβάλλει με την παρουσία του στην προώθηση και την προβολή του τελικού των γκραν πρι.


www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: