Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Πωλήθηκε το World Poker Tour!


Εν αναμονή της έγκρισης των μετόχων, μια ιδιαίτερα ισχυρή επιχείρηση επενδύσεών με το όνομα Gamynia έχει συμφωνήσει να πληρώσει $9,075,000 συν ένα ποσοστό των μελλοντικών εσόδων για σχεδόν τα όλα επιχειρηματικά πάγια της WPT Enterprises, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, χορηγιών και χορήγησης αδειών.

Με αυτή την συμφωνία η εταιρεία Gamynia θέλει να κάνει επίσης ένα τεράστιο άλμα στον χώρο του online παιχνιδιού και κατά συνέπεια, έχει εξασφαλίσει ήδη τις υπηρεσίες της Hardway Investments Ltd., μιας εμπορικής επιχείρησης που έχει συνεργαστεί με αρκετές πλατφόρμες του πόκερ στο παρελθόν.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η συναλλαγή θα επιτρέψει στο World Poker Tour να πραγματοποιήσει τα σχέδια τόσο στις υπάρχουσες επιχειρήσεις της όσο και στην προσοδοφόρα αγορά του Online παιχνιδιού,» δήλωσε ο Steve Lipscomb, Πρόεδρος και CEO των επιχειρήσεων WPT Enterprises.

Σύμφωνα με τους όρους της διαπραγμάτευσης, το WPT θα πουλήσει την τηλεοπτική βιβλιοθήκη του, αλλά θα διατηρήσει όλα τα δικαιώματα από τα μελλοντικά ξένα έσοδα για τις Season 4 , 5 και 6 του WPT, την Season 1 του Professional Poker Tour και την άδεια χρήσης της Season 7 του WPT στο PokerStars.

Οι επιχειρήσεις WPT Enterprises θα κρατήσουν τις εγκαταστάσεις των γραφείων και τους υπαλλήλους της και προγραμματίζουν να αναπτύξουν ή να αποκτήσουν μια επιχείρηση μη σχετική με το πόκερ.

«Μετά από τη συναλλαγή, η WPTE θα συνεχίσει με ένα νέο όνομα και θα χρησιμοποιήσει τα μετρητά για την ανάπτυξη μιας νέας επιχείρησης ή το συνδυασμό, μέσω μιας ή περισσότερων στρατηγικών συναλλαγών, με επιχειρήσεις που έχουν σημαντικό απραγματοποίητο αναπτυξιακό δυναμικό,» πρόσθεσε ο Lipscomb.

Η πώληση πρέπει να εγκριθεί από μια πλειοψηφία των επιχειρηματικών μετόχων, αλλά εκείνοι που αντιπροσωπεύουν το 39% του συνόλου της επιχείρησης έχουν ήδη ψηφίσει θετικά στην ψηφοφορία των συμφωνιών με την Gamynia.

«Το World Poker Tour ήταν ο καταλύτης για την μαζική εξάπλωση του πόκερ το 2003 στις Ηνωμένες Πολιτείες που μετατράπηκε ραγδαία σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο » δήλωσε ο Lipscomb.«Οι ογκώδεις διεθνείς επιχειρησιακές αγορές που έχουν εξελιχθεί από το φαινόμενο του πόκερ, έχουν εξουσιαστεί και έχουν οδηγηθεί από την προσοδοφόρα αγορά του Online τυχερού παιχνιδιού. Το World Poker Tour ως αυτόνομη οντότητα έχει αγωνιστεί να βρει την κατάλληλη θέση για τους μετόχους του σε αυτήν την γρήγορα εξελισσόμενη αγορά.» είπε στην συνέχεια.

Κλείνοντας δήλωσε «Το εμπορικό σήμα του WPT συνεχίζει να αυξάνεται σε όλο τον κόσμο και έχει κατορθώσει να κάνει τις χαρτοπαικτικές λέσχες και τις Online πλατφόρμες του πόκερ να συνεργαστούν με τους μοναδικούς και αμοιβαία ευεργετικούς τρόπους. Στην Gamynia, έχουμε βρει έναν συνεργάτη που καταλαβαίνει ήδη και ενθαρρύνει ένα πνεύμα της συνεργασίας στη Online αγορά.»


www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: