Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Αυτός είναι ο Jimmy Jump

Jimmy Jump: Keep jumping amigo... Το δεύτερο ημίχρονο στον τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα έχει αρχίσει. Η Μίλαν προηγείται της Λίβερπουλ με 1-0 και ξαφνικά κάτι αναπάντεχο συμβαίνει. Ένα γνωστό κόκκινο σκουφάκι κάνει την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Όχι δεν είναι ο Μπαρμπα-Στρούμφ είναι ο Jimmy Jump!!! Ναι αυτός είναι. Ποιος άλλος θα είχε το θράσος ή τα κότσια να το κάνει αυτό; Ποιος είναι όμως ο Jimmy Jump; Τι κρύβεται κάτω από αυτές τις συχνές εισβολές στους αγωνιστικούς χώρους; Το Bet-hoven σας παρουσιάζει την φιλοσοφία και τα κατορθώματα αυτού του μοντέρνου ιδεαλιστή.


Κάποιοι το χαρακτηρίζουν γραφικό, άλλοι σόουμαν ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι απλά ο τρελός του... χωριού. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το όνομά του είναι Χάουμε Μάρκετ και είναι «βέρος» Καταλανός. Η αγάπη του για την Μπαρτσελόνα είναι γνωστή και την έχει εκφράσει πολλές φορές. Ζει σαν κάθε άλλος φυσιολογικός άνθρωπος και εργάζεται σε ένα μαγαζί με αναμνηστικά στην Βαρκελώνη. Πάμε όμως να δούμε τα κατορθώματά του.

Τα «χτυπήματα» του Jimmy Jump

Ιούλιος του 2004. Η Ελλάδα ζει στους ρυθμούς του EURO. Η ώρα του μεγάλου τελικού έχει φτάσει. Η Εθνική μας ομάδα προηγείται με 1-0 χάρη σε γκολ του Χαριστέα και η Πορτογαλία πιέζει ασφυκτικά για την ισοφάριση. Η πίεση των Πορτογάλων έχει γίνει αφόρητη και όλοι ζητούν ένα θαύμα για να κοπεί ο ρυθμός του αγώνα και το θαύμα γίνεται. Ένας τύπος εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο του «Ντα Λουζ».Φοράει στο κεφάλι ένα κόκκινο σκουφάκι, το παραδοσιακό σκουφάκι της Καταλονίας, η λεγόμενη “barretina”. Στα χέρια κρατά την σημαία της Μπαρτσελόνα. Τρέχει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πλησιάζει τον Λουίς Φίγκο στον οποίο πετά κατάμουτρα την σημαία σαν να του λέει: «Είσαι προδότης». Μετά από μία τρελή κούρσα, καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Αντώνη Νικοπολίδη. Ο στόχος έχει επιτευχθεί.

Δεκαέξι μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2005 ο Jimmy Jump θα ξαναχτυπήσει. Στο «Μπερναμπέου» Η Ρεάλ με τον Ρονάλντο στη σύνθεσή της χάνει από την Μπαρτσελόνα με 3-0. Είναι η τέλεια στιγμή για…πικάρισμα. Ο Jimmy εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο του «Μπερναμπεού» και αφού λέει κάμποσα λογάκια στον Βραζιλιάνο επιθετικό φοράει το κόκκινο σκουφί του στον Ετό και συλλαμβάνεται.

Επόμενος σταθμός του Jimmy Jump το φημισμένο «Άνφιλντ». Στόχος ο προπονητής της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, που πρόσφατα έχει αποκλείσει την αγαπημένη ομάδα του Jimmy από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει την ίδια τύχη με τον συμπατριώτη του Λουίς Φίγκο.

Ένα μήνα μετά ο Jimmy Jump κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του. Στο «Μαδριγάλ» διεξάγεται ο ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Βιγιαρεάλ και της Άρσεναλ. Οι φήμες θέλουν τον Γάλλο επιθετικό Τιερί Ανρί να βρίσκετε σε επαφή με την Μπαρτσελόνα για μία πιθανή μεταγραφή και ο Ανρί φαίνεται να βρίσκετε σε δίλλημα. Ο Jimmy αρπάζει την ευκαιρία από τα... μαλλιά και για μία ακόμα αφορά εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο ενός γηπέδου. Ο Jimmy πλησιάζει τον Ανρί και του δίνει μία φανέλα της Μπαρτσελόνα θέλοντας να τον βοηθήσει να επιλέξει.

Ο J.J. είχε προειδοποιήσει την ασφάλεια του ΟΑΚΑ! «Επόμενος στόχος μου είναι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα» είχε γράψει στην επίσημη ιστοσελίδα του (www.jimmyjump.com) . Μετά την επιτυχία του είχε αναρτήσει στην πρώτη σελίδα του σάιτ του την εξής επιγραφή: «Jimmy loves Greece…and Greece loves Jimmy» Όσον αφορά το εγχείρημα του ήταν σαφής: «Έμοιαζε με θαύμα, αλλά ο Θεός φώτισε τον δρόμο μου. Δεν είχα, φυσικά, εισιτήριο αλλά κατάφερα να περάσω απ’ όλους τους ελέγχους και να μπω μέσα στο γήπεδο».

Το καπελάκι του Jimmy Jump το έχουν πάρει και άλλοι αθλητές, όπως ο Παού Γκασόλ σε ένα παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τους Μέμφις, ο Σάμουελ Ετό, αλλά και ο Κάρλος Μόγια κατά τη διάρκεια του τελικού του Copa Davies,

Η αποτυχία του Παρισιού

Ο J.J. παραδέχεται ότι ήθελε να…εγκαινιάσει τους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, μία χρονιά νωρίτερα στο Παρίσι, όμως όπως παραδέχτηκε ο ίδιος. «το πήδημα ήταν αδύνατο…μας έμεινε, όμως, το τρόπαιο». Ο Jimmy ήταν παρών και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως δεν αποκάλυψε αν επιχείρησε να κάνει το δικό του…πήδημα, αρκέστηκε μόνο να πει πως απλά παρακολούθησε τους ημιτελικούς και τον τελικό χωρίς εισιτήριο!!!

Τρελός ή ρομαντικός;

Το μαγαζί με τ’ αναμνηστικά που δουλεύει είναι αδύνατο να του προσφέρει τους πόρους που απαιτούνται για τα…χτυπήματά του. Ο J.J. δεν έχει χορηγούς και αυτό είναι η περίτρανη απόδειξη του αλτρουισμού του. Προκειμένου να εξασφαλίσει τα έξοδά του πουλάει τα γνωστά πλέον μπλουζάκια του Jimmy Jump για 20 ευρώ στην Ισπανία και 25 για την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο Jimmy διοργανώνει πολύ συχνά πάρτι και φροντίζει να ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο. Στα ταξίδια του έχει γνωρίσει αθλητές αλλά και διάφορες εξέχουσες προσωπικότητες αλλά έως τώρα δεν στηρίζεται αποκλειστικά στην τσέπη του. «Ότι βγάζω, τα ξοδεύω στα ταξίδια. Τρελαίνομαι για την μπάλα και μου αρέσει η προβολή δεν το κρύβω» υποστηρίζει ο ίδιος.

Ο Jimmy και η Ελλάδα

Ο J.J. έχει εκφράσει την αγάπη του για την Ελλάδα. Επικαλείται τον Αρχιμήδη και την Οδύσσεια για το «δέσιμό» του με την Ελλάδα και πραγματικά αν δει κανείς την πορεία του αποτελεί μία πραγματική…Οδύσσεια!!! «θέλω να τιμήσω την Ελλάδα που τόσο αγαπώ και να ευχαριστήσω τους Έλληνες φιλάθλους που μου φερθήκαν πολύ καλά στην Πορτογαλία», είχε δηλώσει λίγες ώρες πριν φορέσει την ελληνική σημαία σαν μπέρτα και ορμίσει στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Ιδεολόγος του…άλματος

Ο Jimmy είναι πλέον πασίγνωστος σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην ιστοσελίδα του μπορεί κανείς να βρει σε αγγλικά, καταλανικά και καστιγιάνικα το εξής τετράστιχο: «Το άλμα μου είναι ο θησαυρός μου φήμη μου, η ελευθερία μου, νόμος μου, η δύναμη και ο άνεμος, η μόνη μου πατρίδα, είναι ο Jimmy Jump…Jimmy Jump…».
Τι είναι όμως αυτό που τον κάνει τόσο αγαπητό; Η απάντηση είναι απλή και ας μην την παραδέχονται πολλοί. Ο Jimmy συμβολίζει την χαμένη αθωότητα και το δικό του πήδημα εκφράζει το…πήδημα που δεν τόλμησε ποτέ κανένας μας να κάνει και που όλοι μας το έχουμε μετανιώσει!!! KEEP JUMPING JIMMY JUMP!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: