Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

To YouTube γιορτάζει τα 5α του γενέθλια

Το YouTube γιορτάζει σήμερα τα πέμπτα του γενέθλια του, διακοσμώντας το λογότυπο του με ένα κεράκι γενεθλίων που έχει το σχήμα του "5" και θυμίζοντας μας, με ένα σύντομο βίντεο, τα σημαντικότερα ορόσημα της πενταετούς του λειτουργίας. Σήμερα το YouTube έχει φθάσει στο σημείο να καταγράφει καθημερινά πάνω από δύο δισεκατομμύρια προβολές βίντεο.

Το Μάιο του 2005 ανέβηκε στο διαδίκτυο η έκδοση beta του ΥouTube μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών. Στόχος των δημιουργών του ήταν να δώσουν σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα να ανεβάζει online το δικό του βίντεο και να το μοιράζεται με άλλους. Μέσα σε πέντε χρόνια αναπτύχθηκε στο νούμερο "3" των πιο δημοφιλών sites του Web παγκοσμίως.

Για να γιορτάζουν τα 5α γενέθλια, οι διαχειριστές της υπηρεσίας δημιούργησαν το κανάλι YouTube Five Year. Εκεί απεικονίζονται βίντεο χρηστών, οι οποίοι διηγούνται πώς το YouTube άλλαξε τη ζωή τους. Ο καθένας μπορεί εκεί να διηγηθεί την προσωπική του ιστορία και με λίγη τύχη να τη δει δημοσιευμένη στην κεντρική σελίδα του καναλιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: