Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Μπάτον: Ανθρώπινο λάθος

Η αιτία της εγκατάλειψης του Τζένσον Μπάτον στον αγώνα του Μονακό ήταν ένα ψυκτικό κάλυμμα που ξέχασαν να βγάλουν οι μηχανικοί της McLaren από τον αριστερό αεραγωγό του μονοθεσίου του.

Το κάλυμμα αυτό προκάλεσε την υπερθέρμανση των στοιχείων κάτω από την MP4-25 του βρετανού, ο οποίος τελικά αναγκάστηκε να σβήσει τον κινητήρα όταν άρχισε να αναπτύσσεται μια μικρή φωτιά.

Παρότι το λάθος της ομάδας του τον οδήγησε στην πρώτη του εγκατάλειψη για φέτος και του κόστισε την πρωτοπορία του πρωταθλήματος, ο Μπάτον δεν κρατάει καμία κακία.

"Σήμερα ήταν απλά μία από εκείνες τις μέρες", τόνισε. "Ηταν ένα ανθρώπινο λάθος και τίποτα περισσότερο. Παραμένω μόλις 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή του πρωταθλήματος και θα πάω στην Τουρκία με την αισιοδοξία ότι θα είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί εκεί".

Ο Μπάτον εξήγησε επίσης ότι το πρόβλημα υπερθέρμανσης πιθανότατα δεν θα είχε δημιουργηθεί, αν αμέσως μετά την εκκίνηση ο αγώνας εξελισσόταν κανονικά, και όχι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: