Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Le Mans live: Rossi – Stoner – Lorenzo στη μάχη

Ο Valentino Rossi με την Yamaha M1 πήρε στον τελευταίο γύρο τη σημαία του τερματισμού των πρώτων Ελεύθερων Δοκιμών στην 1η θέση της κατάταξης. Ο Ιταλός μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε πέσει στην 4η θέση και δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να βρει τη ρύθμιση της Μ1 που θα του επέτρεπε να επιτεθεί στο χρόνο. Όμως βρήκε τις δικές του δυνάμεις που με μια μικρή οδηγική υπέρβαση τον έφεραν πρώτο και χαρούμενο, ότι πάντα είναι αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ακόμη και όταν η ομάδα αδυνατεί να καταλάβει τι ακριβώς θέλει ο ίδιος!

Ο Casey Stoner με την Ducati GP10, είχε λίγο νωρίτερα περάσει στην κορυφή, βρίσκοντας σταδιακά μέσα στα 60’ λεπτά των δοκιμών, το πως πρέπει να ρυθμίσει τη μοτοσυκλέτα του, σε μια πίστα που δεν έχει ιδιαίτερα καλή παράδοση.

Ο Jorge Lorenzo με τη σειρά του, ήταν ο πιο σταθερός και στο τέλος δοκιμάζοντας μια ρύθμιση που του έδινε μεγαλύτερο πλεονέκτημα στο γρήγορο τελευταίο κομμάτι της πίστας, λίγο έλειψε από το να ξαναπάρει την πρωτιά.

Πίσω από τους τρεις αυτούς οδηγούς, οι δύο της εργοστασιακής Honda, με διαφορά λιγότερη από ένα δέκατο του δευτερολέπτου ο Dovizioso και στα 4 δέκατα ο Pedrosa, έδειξαν ότι η πίστα αυτή ταιριάζει στο δυνατό τους κινητήρα. Μένει να βρουν τις ακόμη καλύτερες ρυθμίσεις που θα τους φέρουν διεκδικητές μιας από τις 3 πρώτες θέσεις που οδηγούν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής.

Οι τρεις Αμερικανοί Edwards, Hayden, Spies, ακολούθησαν στις θέσεις 6-8, συμπληρώνοντας τους προνοχιούχους που βρίσκονται σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τον πρώτο.

Ο Aleix Espargaro με την Pramac Ducati, ήταν ευχάριστη έκπληξη για την ομάδα του στην 9η θέση, μόλις 1.048 πίσω από την κορυφή.

Ο Melandri συμπλήρωσε τη δεκάδα, πάνω στην Gresini Honda


MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: