Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Φορητή παιχνιδομηχανή και από τη Microsoft

Η Sony έχει το PSP, η Nintendo έχει το DS/DSi και η Microsoft δεν έχει τίποτα. Οπότε, δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η αποκάλυψη ότι ο κολοσσός του software ετοιμάζει μια φορητή κονσόλα παιχνιδιών με στόχο να μπει κι αυτή στο χορό του φορητού gaming. Το πότε θα γίνει αυτό, είναι μια άλλη ιστορία.


Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το πότε θα κυκλοφορήσει το φορητό Xbox και ο λόγος είναι απλός. Η Microsoft έχει συγκεντρώσει το σύνολο των προσπαθειών της στην ανάπτυξη του Project Natal. Για τους έχοντες αδύνατη μνήμη, να υπενθυμίσουμε ότι το Project Natal είναι αυτό το εντυπωσιακό σύστημα χειρισμού που δεν περιλαμβάνει controller, αλλά στηρίζεται στις κινήσεις του χρήστη.

Αν, λοιπόν, δεν αλλάξει κάτι στη στρατηγική της Microsoft, δε θα πρέπει να περιμένουμε τη φορητή κονσόλα πριν το τέλος του 2010. Κάποιοι λένε ότι η εταιρεία πρέπει να κινηθεί άμεσα γιατί το mobile gaming αναπτύσσεται συνέχεια και κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι τα πράγματα σε ένα χρόνο, αλλά όπως και να το κάνουμε, δε μπορούν να γίνουν όλα ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: