Τρίτη 18 Μαΐου 2010

" International Intervilles 2010: H επιστροφή των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα?"

"Θυμάστε την εκπομπή Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα? Η συγκεκριμενη εκπομπή επιστρέφει κατα κάποιο τρόπο στις οθόνες μας με την συμμετοχή 10 χωρών, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα INVESTIR EN TUNISIE από τις 26 Μάιου έως και τις 5 Ιουνίου του 2010 διοργανώνονται στην Τυνησία από τη Nessma τηλεόραση στο στούντιο Hammamet τα διεθνή «Intervilles» με την συμμετοχή 10 χωρών!
Η εκπομπή Intervilles προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1962 και ήταν η εκπομπή πιλότος των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα. Στην διοργάνωση της Τυνησίας θα συμμετέχουν οι εξής χώρες : Κίνα, Ρωσία, Καζακστάν, Νότια Αφρική, Πολωνία, Ελλάδα, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία και η Τυνησία.
Τα intervilles αυτή τη στιγμή προβάλλονται από την Γαλλική τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία όπου σε κάθε εκπομπή συναγωνίζονται δύο πόλεις. Τα intervilles θυμίζουν έντονα τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα μιας και περιλαμβάνουν δοκιμασίες -παιχνίδια, η εκπομπή έχει προβληθεί σε πολλές χώρες πλην της Γαλλίας, όπως η Κίνα, η Μ. Βρετανία, η Ισπανία, το Βιετνάμ, η Γερμανία, η Πορτογαλία, το Μαρόκο και το Κατάρ. Το 2005 στην σειρά συμμετείχαν οι : Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, Γαλλία και Λευκορωσία.
Ο αριθμός των 10 χωρών θα καταρρίψει το ρεκόρ των 9 χωρών που συμμετείχαν στη διοργάνωση των Παιχνίδιων Χωρίς Σύνορα το 1994. Ας ελπίσουμε ότι η σειρά θα καταφέρει να «πείσει» τις ευρωπαϊκές δημόσιες τηλεοράσεις να προχωρήσουν ξανά στην διοργάνωση των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα! Να θυμίσουμε ότι το 2007 η EBU είχε προσκαλέσει επίσημα τα μέλη της για την αναβίωση των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα ωστόσο η προσπάθεια δεν είχε αποτέλεσμα. Φήμες αναφέρουν ότι η Ελλάδα αποσύρθηκε λόγω του υψηλού κόστους το οποίο ήταν περίπου ?35.000 ανά εκπομπή."

Δεν υπάρχουν σχόλια: